Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Glutenfritt korvbröd

Publicerad,

Hej vänner ♥

Nästa vecka väntar en vecka på Idre fjäll med skidåkning hela dagarna och jag håller just nu på att förbereda en del mat som ska med upp. Idag har jag bland annat bakat glutenfria korvbröd – för någon dag blir det ju alltid korvgrillning i backen, förra året såg det t.ex. ut såhär 🙂

Åh, som jag längtar efter att sitta i backen och njuta! Ser även fram emot att bo i nya stugan som mamma och pappa köpt. Vi har tidigare haft en 6-bäddsstuga, men eftersom familjen börjar växa (bara pojkvänner än så länge) har de uppgraderat till en 11-bäddsstuga som dessutom har ett bättre läge och ligger mitt i backen! Tjohoo 😀

Men tillbaka till korvbrödet! Jag har ju inte smakat på det än, men tror nog att det kommer sitta fint tillsammans med en korv med hög kötthalt! Det är inget fel med att äta vanligt korvbröd (speciellt inte om du gör det sällan), men eftersom jag undviker gluten passar det här bättre för mig! Dessutom innehåller det mer näring och fibrer som ger en längre mättnadskänsla vilket kan vara bra under en aktiv dag i skidbacken/ skidspåren! Inspiration till receptet kommer från Maria.

IMG_0025

IMG_0026

 

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 msk smält kokosolja
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 dl pofiber
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk fiberhusk

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg och kokosolja och tillsätt sedan kokosmjölk. Blanda ihop alla torra ingredienser utom fiberhusk och vispa sedan ner i äggsmeten. Tillsätt sist fiberhusk och låt sedan degen stå och svälla i några minuter. Rulla sedan fyra avlånga korvar (mina blev dock mer ovala än avlånga) och lägg på en plåt. Grädda sedan i 20-25 minuter eller tills bröden får lite färg!

 

IMG_0027

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Åh så gott och intressant recept! Går det att använda vanlig mjölk laktsofri mjölk istället för kokosmjölk? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *