Emma Barremyr

Varm kokoshavrechiagröt med vanilj

God morgon vänner ♥

Jag kan klart konstatera att jag inte är ensam av att lida av magproblem och jag uppskattar som vanligt att ni berättar, kommer med tips och råd osv. Ni är många som skriver om stress, och mina problem kan säkert,även de ha en grundpelare i just stressen. Det är och har varit mycket för mig samtidigt som jag har en tendens att vilja hjälpa andra så mycket att jag glömmer bort mig själv en aning! Det här förstår jag ju att jag måste ändra på och kommer därför att jobba mer med det. Men det tar emot – jag vill hinna svara på alla mail och kommentarer, för det betyder mycket för mig. Jag vill ha den kontakten med er, men tiden finns inte alltid och jag måste inse det. Samtidigt hände något med magen i Tanzania. Jag drabbas av ytterligare ett magvirus som slet hårt på mina tarmar och efter det har de inte varit helt återställda. Skulle helst bara vilja sondmatas ett tag för att låta tarmarna få vila!

Men sond blir det såklart inget med. Nej men allvarligt då, i sond finns ju inte samma njutning som att sitta i soffan och äta favoritfrullen gröt! Mitt illamående går i perioder under dagen och nu har jag iallafall lyckats få i mig frukost. Idag – en ny grötvariant som jag satt och mumsade på länge följt av smuttande på en varm tekopp!

Kvalitetstid ♥

IMG_0049

IMG_0051

 

Ingredienser:

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 tsk chiafrö
  • 2,5 dl coconut dream
  • 1 äggvita
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Koka ihop till en krämig gröt. Jag serverade sen med en skivad banan, hallon, blåbär, pumpafrön, kakonibs, kokoschips och jordnötssås (jordnötssmör+mjölk).

 

IMG_0053

 

Tisdagen har börjat med ett långt och lugnt yogapass och som ni sett – följt av en härlig frukost i soffan! Nu är det dags att ta tag i den här dagen med jobb som ligger på hög. Världens bästa jobb dock och jag vet med mig hur snabbt dagen kommer svischa förbi! Jag har flera nya PT-onlinekunder som startar upp nästa vecka så den här veckan är det fullt upp med datajobb från morgon till kväll!

Hoppas att ni får en fin tisdag!

Karm / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Jobbigt med magen förstår jag. Inget rocket science, men har du provat att äta probiotiska tabletter från apoteken? Det funkade klockrent för mig för att återställa tarmfloran efter att den blivit utslagen av cellgifter. Hoppas du mår bättre snart! Kram

stats