Emma Barremyr

Skogspromenad och picknick

Hej finisar ♥

När Pelle kom hem idag packade vi picknickkorgen och drog till Skutberget för skogspromenad och picknick i det underbara vädret. Mys! Jag älskar att gå i skogen, ensam eller med sällskap spelar inte så stor roll. Jag trivs bland träden – känner mig liksom hemma och blir alldeles lugn inombords. Grönt är skönt, och det känns ända in i hjärtat ♥ Nu låter jag kanske flummig, haha – men det är något speciellt med skogen som får mig att må bra! Idag hade jag dock sällskap av min prins – skön kvalitetstid att prata igenom dagen som gått, prata framtidsdrömmar och njuta av stunden!

Till picknickfikat slängde jag ihop två hälsosamma microkladdkakor – ett väldigt smidigt och bra mellanmål som även funkar bra att ha med på språng. Kanske inte så smidigt att ha med en porslinsform, men kladdkakan kan förvaras i annan burk också (klarar sig i väskan under dagen) och passar perfekt med bär och kokosgrädde. Vi hade dock bara hallon till – väldigt mumsigt det också!

IMG_9912

IMG_9919

IMG_9923

 

Ingredienser (1 person):

 • 3 msk mandelmjöl
 • 2 msk kakao
 • 1 msk honung
 • 1 krm vaniljpulver
 • 1/2 tsk bakpulver
 • 1 nypa salt
 • 1 msk kokosolja
 • 3 msk mandelmjölk

Blanda ihop alla ingredienser och micra på högsta effekt i en microsäker miniform i 1 minut. Ät direkt med bär och keso/ kvarg/ kokosgrädde eller vanlig grädde.

Mums till eftermiddagskaffet!

 

IMG_9926 IMG_9933 - Kopia 

IMG_9932

 

Jag känner så otroligt mycket tacksamhet för såna här stunder! Det behöver inte vara mer än en promenad i skogen med någon en älskar och en liten picknick på det. Det är livskvalitet och en riktig ljusglimt i vardagen!

Hoppas att ni också fått njuta av lite sol på näsan idag ♥

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Chokladälskaren i mig tackar för ett underbart kladdkakerecept! 😀 Åh vill bara tacka för en underbar blogg med en lugn och skön feeling kring träning och kost 🙂 Finns tyvärr så många som bara stressar en när man läser dem, men din kan jag njuta av varje gång och känna mig stolt över det jag gör i min träning och kost 🙂 Ha en underbar helg! // Hanna

  1. Emma

   Vad glad jag blir att du gillade receptet, och att du gillar bloggen 🙂 tack för din fina kommentar, den värmer! Hoppas att du haft en fin helg! Kram <3

 2. Ellinor

  Vilken fin och mysig dag! Det vackra vädret gör verkligen att man bara vill vara ute. Även om jag spenderar större delen av dagarna inomhus, har jag ändå kunnat njuta av lite kvällssol, vilket varit underbart. Längtar efter den där första fikan/pic-nicen utomhus också.
  Kram

 3. Lindha

  Åhh, underbara Skutberget!! Nu längtar jag hem till Karlstad, Vänern och allt annat fint Värmland har att bjuda på. Tack för en kanonblogg med många goda recept! Ha en trevlig helg!

 4. Klara

  Åh så mysigt, och gott!! Måste prova det där direkt när jag kommer hem!! Men jag har två frågor som skulle vara jättesnällt om du kunde svara på;
  Först: kan man byta ut mandelmjölken i receptet mot vanlig mjölk?
  Och sen undrar jag om man kan göra mandelmjölk på mandlar som har legat rätt så länge i skåpet (kanske ett halvår elr så). Dem smakar inte så bra men…. Ja!

  Vore så underbart om du kunde svara, tack för en jättebra blogg och instagram <3

  1. Emma

   Du kan absolut byta ut mandelmjölken mot vanlig mjölk! Och om du ska göra mandelmjölk skulle jag rekommendera dig att köpa nya mandlar istället för att använda de gamla (om de inte smakar bra smakar de nog inte så gott att göra mjölk på heller)!

   Tack själv för din kommentar och pepp <3 Trevlig helg!

 5. Fanny

  Vilka härliga bilder! Skutberget är otroligt vackert och härligt när det är fint väder! Och vilken lyxig picknick ser supergott ut. 🙂 Ha en fin kväll och tack för all härlig inspiration! 😀

stats