Emma Barremyr

HELGUTMANING!

Hej mina grymma läsare ♥

VEM ÄR SUGEN PÅ EN UTMANING?

Jag tänkte att vi fram tills på söndag skulle köra 500 burpees! Burpees är en övning som involverar hela kroppen och som tränar både kondition, styrka, spänst, snabbhet och smidighet! En apgrym övning helt enkelt!

Ni behöver självklart inte köra alla på en gång, utan ni delar upp dem precis som ni vill – men 500 ska göras och ni klarar det, det lovar jag! Det kommer bli tufft, svettigt och utmanande fysiskt som psykiskt, men med vilja och jävlar anamma går det, bestäm er!

Foto: Caroline Dahlén

Starta i stående position. Börja rörelsen genom att böja knäna och sätt händerna i golvet och hoppa ut till en rak planka. Håll en rak linje genom kroppen och gör en armhävning. Hoppa tillbaka med fötterna in under kroppen. Gör ett upphopp från en djup knäböj position och klappa händerna över huvudet med raka armar.

Tänk på att hålla ryggraden neutral, axlarna nedsänkta och naveln indragen mot ryggraden (aktiv spänning i coremuskulaturen) genom hela rörelsen.

Vill du ha en lättare variant? Hoppa över armhävningen och vänd övningen i en rak planka!

 

JAG BÖRJAR NU!

Vilka är med?

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    Sjukt bra utmaning! Fick göra en specialare med armhävningar istället men 500 stycken blev det på tre dagar. Tummen upp för dig Emma, du inspirerar massor! :))

  2. Sara

    Hej Emma! Jag tycker verkligen att burpees är en bra övning men jag har ett problem men övningen. När jag hoppar in på huk så kan jag inte hamna med båda fötterna ”rakt på marken” i en hukposition utan den ena foten landar lite efter/snett för att jag inte kan utföra övningen så som man ska. Vet du vad det kan bero på? Kan det ha något med att jag behöver mer rörlighetsträning för någon muskel? 🙂 tacksam för svar!

  3. vicky

    Oj oj 500, låter som en väldig utmaning. Ska göra så många jag kan och orkar, men ska bannemej ge allt! roligt med utmaning!!

  4. Izabella

    Är lätt på ! Härlig utmaning inför helgen. Min vecka rent träningsmässigt har gått tungt så det här kom verkligen lägligt, Tack Emma!! 😀

  5. Alexandra

    Haha, vi är nog många som känner hatkärlek till burpees. Körde en liknande utmaning med just burpees förut, men fick ont i benhinnorna av så mycket hopp.:(

  6. Alex

    Uhh… burpees är en solklar hatövningen. Men okej, om 500 stycken borde jag väl kunna ha lärt mig tycka om dem…

stats