Emma Barremyr

Baconlindad kyckling och ärtpuré

Hej fina läsare ♥

Stormen Sven drar just nu in över Sverige och jag hoppas att alla ni som befinner er i drabbat område håller er inomhus ikväll!

Själv är jag glad att jag för tillfället har en bil den här veckan (tack mamma och pappa ♥). I vanliga fall cyklar jag, men tog jag faktiskt bilen till gymmet för att slippa rusket på hemvägen! Även om det inte är så farligt här i Värmland (än så länge) var det skönt komma hem snabbt och slippa bli blöt och kall!

Dagens middag förberedde jag redan under förmiddagen idag då jag visste att vi skulle vara hungriga när vi kom hem från jobb och skola. Det blev en väldigt enkel, men ack så god snabbmatmiddagbaconlindad kyckling med ärtpuré, riven morot, ruccola, gruka, tomat och oliver!

IMG_6658

IMG_6653

 

Ingredienser:

  • Kyckling
  • Bacon
  • Ärtor
  • Örtsalt och pepparmix

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva kycklingen i lagom stora bitar, salt och peppra och linda sedan in kycklingen i bacon. Lägg i en ugnssäker form och gratinera i ugnen tills kycklingen är genomstekt.

Koka under tiden ärtor enligt anvisning på förpackningen. Häll bort vattnet, släng i en rejäl klick smör, salt och peppar och stawmixa till en slät puré!

 

IMG_6659

IMG_6662

 

Vad äter ni till torsdagsmiddag?

 

Nu ska vi mysa ner oss och se på filmen Elf. Har ni sett den? Om inte blir dagens tips från mig att se den, det är en underbar film, precis i min humorsmak 🙂

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Hej! Jag har en fråga som jag skulle bli glad om du kunde besvara 🙂
    Jag har sen i våras tränat löpning utomhus och haft olika mål. Mitt nya mål är nu att kunna springa en mil (springer nu 5 km på ca 30 min) men i och med att det börjar bli kallt och halt ska jag köpa ett gymkort. Jag undrar dels om det spelar någon roll vilken konditionsträning jag kör för att uppnå mitt mål till att i vår kunna springa en mil utomhus? Kan jag t ex lika gärna köra spinning för att bättra på konditionen för att uppnå mitt mål eller måste jag köra just löpning för att träna ”rätt muskler”? Finns det i så fall andra motionsformer/maskiner för kondition som tränar samma muskler som vid löpband (är halvt livrädd för att ställa mig på ett löpband och ramla av! :P)?

    Jag undrar också vilken motionsform/maskin (ex spinning, rodd, löpband, crosstrainer) som är mest effektiv för att utveckla konditionen samt vilken som förbränner mest?

    Tacksam för svar!!

stats