Emma Barremyr

Lussebullar med mandel- och dadelfyllning

Hej från julköket ♥

Att få baka och stöka i köket, det är som balsam för själen. Glada jullåtar, tända ljus och en underbar pojkvän vid sidan gör det hela ännu bättre!

Idag har det bakats både lussebullar och pepparkakor, båda glutenfria varianter och frysen är nu fylld med fluffiga bullar och i kakasken ligger de knapriga pepparkakorna och väntar på att få sällskap av ädelost och glögg!

Mumma!

Ett par bullar åkte direkt ner i magen efter lunchen, fortfarande alldeles varma och nygräddade – då de är som allra bäst!

 

img_6803

IMG_6804

IMG_6800

 

Receptet på bullarna är samma grundrecept som till mina kanelbullar, fast denna gången med saffran i!

 

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 äggvitor
  • 1 dl kokossocker
  • 1 dl kvarg
  • 0,5 gram saffran
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl havremjöl
  • 1/2 dl pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ägg, äggvita, kvarg och kokossocker. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke och rör sedan ner det i den blöta smeten. Ställ i ”degen” i kylen en stund medan du gör fyllningen. Ta sedan ut degen och dela den i tio lika stora delar och rulla dem till små korvar (degen blir lite kladdig, men fuktar du händerna med vatten funkar det fint). Platta till och lägg på lite fyllning, rulla ihop till en bulle och lägg i formar. Pensla med ägg och strö över lite hackad mandel eller kokoschips. Grädda i ca 15-20 minuter.

Fyllning:

  • 12 dadlar (färska eller blötlagda torkade)
  • 1 dl mandel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk vatten

Mixa alla ingredienser till en kladdig massa.

 

IMG_6802

IMG_6810

 

Pepparkakorna som bakades var samma som förra årets variant, mandelpepparkakor <– (klick)!

Perfekt med påfyllning av dessa godsaker, för ikväll vankas det glöggfika här hemma med fina vänner! Wiiieeee!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats