Emma Barremyr

Bägarfrukost och lite vitaminsnack

God morgon ♥

Fast god förmiddag passar nästan ännu bättre såhär sent. Morgonen är ju förbi sen några timmar tillbaka 🙂 Efter en bra och ganska pigg helg åkte jag på feber igår kväll igen (jäkla vaccin, nu får det faskien ge sig). Jag blir tokig! Det blev en intensiv dag med många kunder och mycket jobb med PT-online igår så jag hann inte vila mycket. Jag stupade därför i säng tidigt, skrapade ihop 11 timmar till sömnbanken och valde att ta en lugn morgon i soffan med frukost och mys tillsammans med Pelle för att ladda med energi.

Frukosten blev en sån där underbart god bägare med juliga smaker, mums!

 

IMG_6768

img_6764

 

Ingredienser:

  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk chiafrö
  • 1 dl (havre)mjölk
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl silkestofu
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1/2 banan
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 dl blåbär

Blanda ihop havregryn, chiafrö, mjölk och kanel i en burk. Still in i kylen under natten. Staxmixa ihop silkestofu, jordnötssmör, banan, sirap och vaniljpulver, antigen på morgonen eller kvällen innan, själv gör jag det alltid kvällen innan för att ha frukosten klar på morgonen. När jag kommer upp är det bara att varva gröten, tofukrämen och blåbär samt toppa med lite granola och kokoschips!

Snabbt, enkelt och såååå gott! Funkar även kanonfint att ta med på resande fot för den som inte hinner äta frukosten hemma.

 

IMG_6767

IMG_6760

 

Till frukosten intas även D-vitamin, matsmältningsenzymer och mjölksyrabakterier. De två sistnämnda är för magens skull, för att få den må lite bättre och för att lindra mina IBS-symtom. Mjölksyratabletterna skapar en bra miljö i tarmen och matsmältningsenzymerna underlättar nedbrytning och upptag av näringsämnen i tarmen. Är magen glad är människan glad och jag märker stor skillnad sen jag började äta matsmältningsenzymerna – magen är mycket gladare!

Under de mörka månaderna (mer bestämt september till maj) behöver vi även ta tillskott av D-vitamin. Solen är då inte tillräckligt stark för att vi ska kunna få någon D-vitamin. Dessutom måste vi exponera HELA kroppen i solen i 20 minuter om dagen utan solskyddsfaktor för att vi ska kunna tillgodose D-vitaminbehovet och tyvärr kan vi inte heller få i oss hela dagsbehovet via kosten. Därför är D-vitamin tillskott MYCKET VIKTIGT!

Forskning visar att D-vitamin är mycket viktigare än vad man tidigare trott. Tidigare har man vetat hur viktigt det är för att förebygga benskörhet (D-vitaminet behövs för att stärka skelettet), men nu har de även upptäckt att det spelar en stor roll för vårt immunförsvar och att det också kan skydda mot MS, barndiabetes samt tjock- och ändtarmscancer.

Källa.

Men det sagt hoppas jag att ni får en fin tisdag!

Själv ska jag vila, baka pepparkakor, åka till Bergvik en sväng och handla lite inför resan och sedan ha en mysig glöggkväll med mina vänner ikväll! Bara massa bra saker för själen ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Alltid lika goda och läskande recept och bilder! Nu kurrar magen ännu mera. Tur att jag har med mig min smarriga risgrynsgröt som jag pimpade med lite vaniljprotein igår. Blir en snabblunch framför datorn idag så då passar det perfekt.

    Hoppas att du får en fortsatt fin dag!

    Kram

stats