God morgon vänner ♥
Hoppas att ni hade en fin första advent!
Hos oss blev det saffransscones med aprikosmarmelad, ost och te till kvällsmat igår med solsidan som sällskap på tv:n. Ett skönt och gott avslut på första advent och en BRA BÖRJAN på december!
Ingredienser:
- 100 gram smör
- 0,5 gram saffran
- 1 msk agavesirap
- 4 dl mandelmjöl
- 2 dl majsmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 1 dl havregryn
- 4 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 2 dl (havre) mjölk
- 2 dl kvarg
Sätt ugnen på 250 grader. Smält smör och blanda i sirap och saffran. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan matfettet, mjölk och kvarg. Rör snabbt ihop och klicka sedan ut 8 kakor på en plåt, platta till och nagga med en gaffel. Grädda i 10-12 minuter.
Receptet kommer härifrån.
Idag väntar en full dag i gymmet. Jag ska dit och köra PT-kund nu under förmiddagen, sen hem och jobba med PT-online för att sedan avsluta dagen och kvällen i gymmet med ytterligare några PT-kunder.
Hoppas att ni får en fin måndag!
Kram / Emma.
Tänkte testa dessa, har allt hemma förutom majsmjöl, tror du man kan byta ut majsmjöl till havremjöl istället?
åh, mumsigt!
Måste absolut testa!! 🙂
Ja, igår var det nästan tvunget med lite jul/adventsinspirerad mat. Här blev det klassisk risgrynsgröt, persimon och en lussekatt. Mums!
Mums! Jag gjorde saffransscones förra veckan. Gudomligt!
mums va gott det såg ut 🙂