Emma Barremyr

Saffransscones

God morgon vänner ♥

Hoppas att ni hade en fin första advent!

Hos oss blev det saffransscones med aprikosmarmelad, ost och te till kvällsmat igår med solsidan som sällskap på tv:n. Ett skönt och gott avslut på första advent och en BRA BÖRJAN på december!

 

IMG_6746

IMG_6742

IMG_6748

 

Ingredienser:

  • 100 gram smör
  • 0,5 gram saffran
  • 1 msk agavesirap
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl (havre) mjölk
  • 2 dl kvarg

Sätt ugnen på 250 grader. Smält smör och blanda i sirap och saffran. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt sedan matfettet, mjölk och kvarg. Rör snabbt ihop och klicka sedan ut 8 kakor på en plåt, platta till och nagga med en gaffel. Grädda i 10-12 minuter.

Receptet kommer härifrån.

 

IMG_6749

IMG_6754

 

Idag väntar en full dag i gymmet. Jag ska dit och köra PT-kund nu under förmiddagen, sen hem och jobba med PT-online för att sedan avsluta dagen och kvällen i gymmet med ytterligare några PT-kunder.

Hoppas att ni får en fin måndag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Tänkte testa dessa, har allt hemma förutom majsmjöl, tror du man kan byta ut majsmjöl till havremjöl istället?

stats