Emma Barremyr

Hej jordnötssmöret!

Hej vänner ♥

Ni kommer väl ihåg att äta mellanmål?

Att äta mellanmål är bra för att hålla förbränningen igång. Oavsett om vi vill gå upp/ ner eller hålla vikten är det gynnsamt att äta mellanmål. De flesta av oss mår bra av det, hjärnan får ny energi, vi kan tänka klarare och undvika lågt blodsocker som gör oss sugna, irriterade, hungriga och på dåligt humör.

Mer mellanmål åt folket alltså, och här kommer ett litet mellanmålstips!

Ett av mina favoritmellis just nu är riskakor med jordnötssmör och banan, vilket ger finfina kolhydrater, fett och massa proteiner. Det passar bra om du bara vill ha något gott och nyttigt till eftermiddagsfikan eller om du vill ha snabb återhämtning efter träningen (håller sig bra i väskan också).

 

IMG_6734

IMG_6736

 

Tidigare har jag alltid ätit green choice jordnötssmör, men nu har jag gått över till fitnessgurus jordnötssmör. Jag testade på den för ett tag sen och kan säga att det är nya favoriten! Jag är ganska kräsen när det gäller jordnötssmör, jag vill att den ska vara krämig, men ändå lite crunchig, vara lagom saltad och smaka mycket jordnötter – och den här föll mig precis i smaken!

 

IMG_6737

 

För övrigt så är det bara just på riskakor/ smörgås eller till frukt som jag äter jordnötssmör precis som det är. Godast tycker jag att det är att blanda ut det med mjölk/ vatten/ yoghurt eller liknande till en sås och smaksätta med vaniljpulver, kakao, banan, kokos eller annat gott! Annars brukar jag också använda det i olika bakverk, i gröten, i mugcakes, pannkakor osv, det funkar till så himla mycket!

Väljer du ett ”rent” jordnötssmör som Fitnessgurus utan socker och tillsatser kan jag tala om att jordnötssmöret är rena näringsbomben full med nyttigheter. Självklart innehåller det en hel del fett, men det är nyttigt fett och dessutom är det väldigt proteinrikt. Visste du t.ex. att jordnötssmör innehåller mer protein per 100 g än vad kyckling gör?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sally

  Man äter ju visserligen inte 100 g jordnötsmör lika ofta som 100 g kyckling 😉 men håller med, är Superbra mellis, och väldans gott!! Kanske ska prova fitnessgurus då, äter alltid Green choise. Provade markattas en gång men blev jättebesviken på smaken.

 2. Sandra

  Av ren nyfikenhet, vad är det för smakskillnad på fitnessguru och green choice? innheållsförteckningen är identisk så hade varit kul å veta 🙂

 3. Hanna

  Hej!

  Kan man äta jordnötssmör och riskakor om man har som mål att gå ner i vikt? Hur många riskakor med detta på rekommenderar du i så fall? om man vill gå ner ca 0,5 kg i veckan? =)

stats