Hej ♥
Gårdagens middag var så där barnsligt enkel, men ändå så god. Dillen i moset och den stekta saganakin är pricken över i:et!
Jag hade en burk konserverade kantareller från som stod och skräpade i skåpet och tänkte att det skulle göra sig gott i köttfärsen, men fy för konserverade kantareller, det var inte gott (var första gången jag testade, och det gör jag inte igen), nästa gång får jag ta egenplockade!
Sötpotatisenpurén pimpades med dill (som Madde tipsade om) och fick sällskap av en lökig köttfärsröra, goda grönsaker och den där krispiga saganakin!
MUMS!
Ingredienser 4 portiner:
- 500 g älgfärs (eller annan färs)
- 1/2 purjolök
- 1 gul lök
- Kantareller
- Örtsalt
- Pepparmix
- Chilipulver
- Vitlökspulver
- Timjan
- Smör
Stek älgfärs, kanteraller och lök i smör och krydda sedan efter smak.
Koka under tiden sötpotatis mjuk, häll bort vattnat, lägg i en rejäl klick smör, en näve dill, örtsalt och några drag med pepparkvarnen – stavmixa till en slät puré!
Saganakin steker du på hög värme i några minuter på varje sida!
Servera allt ihop med en god sallad och njut av alla goda smaker!
Det bästa är att jag har en underbar matlåda tills idag! Dubbla portioner lagas alltid – och idag ser jag fram emot lådan extra mycket, hihi!
Kram / Emma
Det här lät som en riktig ”Anna-rätt”! Måste testas snart!
Å jag som eftersökt lite kött-inspiration! Å här kommer ju moset igen.. 🙂
Måste måste testa osten, älskar ju ost i alla dess former!
Perfekt! Du måste testa 😀 hoppas du gillar det 🙂
Saganaki?! say what? ost? eller va? 🙂