Emma Barremyr

Dom där skadorna!

Hej vänner ♥

Under eftermiddagen har jag varit på Klarälvskliniken hos Mattias Hell och blivit undersökt och behandlad. Bland annat så har jag kollat upp knät efter cykelolyckan, undersökt en axel och släppt på spänningar i nacken. Det är så bra med Mattias för han är så duktig och jobbar så allsidigt, jag känner mig verkligen trygg där – han vet vad han gör!

Just nu känns axlarna ett ton lättare än innan. Ni som följer bloggen regelbundet vet att jag fick problem med huvudvärk efter att ha slagit i ögat – en liten hjärnskakning som gick över i spänningshuvudvärk och som blev ännu lite värre när jag ramlade av cykeln. Mycket jobb framför datorn och stress den senaste tiden har gjort att spänningarna bara byggts på och huvudvärken har varit envis och bara blivit värre. Men NU – efter dagens behandling och med stretchövningar att göra hoppas jag att det blir bättre!

Axeln då? Jo när jag klarade mina första chins i somras fick jag problem med att det knakade konstigt och jag har sedan dess inte kört några chins alls, utan tagit det ganska lugnt och undvikit tung styrketräning (tråkigt ja, men man ska lyssna på kroppen). Antagligen är det så att själva leden har flyttat sig lite (kan bli så om man tränar chins och inte är van), och nu ska jag därför rehabiliteringsträna den rätt igen i några månader framöver!

Knät då? Ingen fara med det! Pjuuuh! Mina symtom liknar hopparknä (fast det är ju ingen överbelastning) eftersom patellasenan fick sig en rejäl smäll när jag föll. Jag har inga problem med att gå/ springa/ knäböja osv, men kan inte stå på knä – den belastningen gör ont och kommer nog göra ett tag till. Men så länge ska jag bara fortsätta att träna som vanligt så kommer det så småningom ge med sig. Skönt att det inte var någon större fara!

Efter en dåsig dag hemma kände jag mig så lätt om axlarna och energifylld efter besöket hos Mattias att jag tog en omväg på promenaden hem. Underbart att få andas frisk luft och se en vacker solnedgång! Fantastiskt bra avslut på den här dagen måste jag få säga – en promenad ger mer energi än vad man kan tro 🙂

Aaaaaaah!

bild 3 (9)

bild 2 (9)

bild 1 (11)

 

Nu har jag checkat av sista jobbet för idag och stänger ner för kvällen! Imorgon har jag en fullspäckad dag i gymmet på schemat att se fram emot och för det ska lag ladda med lite yoga, smoothie i soffan och mys med mig själv eftersom killen är på fotbollskväll!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Erika

    Vad skönt att få bra hjälp av någon duktig! Jag har också fått liknade problem med min ena axel efter chinsträning. Kan du berätta vad du har fått för rehabövningar? 🙂

    1. Emma

      Ja verkligen, han är grym – jobbar även som Färjestads A-lag egen sjukgymnast 🙂 Tråkigt med skador, blä! Men de övningar jag fick går ut på att aktivera serratus anterior – som även ska hjälpa mig släppa spänningarna i trapezius. Rrörlighetsträna trapezius och aktivera serratus 🙂 Du som är PT hänger väl med på vad jag menar? hihi

stats