Emma Barremyr

Morgonträning och hjälp med hårbottenbesvär!

God morgon vänner ♥

Jag är så otroligt glad att energin har kommit tillbaka. Efter mååånga veckor med huvudvärk och trötthet känner jag mig nu mycket piggare igen. Jag pratade med läkaren och antagligen fick jag en liten hjärnskakning när jag slog i ögat i början av oktober, som sen gick över i spänningshuvudvärk. Lite olyckligt kan man ju tycka, men eftersom jag vilat och tagit det ganska lugnt har det nu släppt och jag känner mig åter på banan igen! Eller kanske inte helt på banan då knät inte är riktigt återställt efter cykelolyckan, men det blir bättre och jag tänker att jag vilar denna vecka ut helt och hållet från benträning så hoppas jag kunna ta upp det igen nästa vecka (resan börjar ju närma sig och att jag varken gått eller sprungit nästan något alls på hela oktober känns inte så bra, men men, det ordnar sig nog ändå hoppas jag)!

Idag ställde vi klockan i ottan jag och Pelle för hinna med ett träningspass innan arbetsdagen sätter igång! På med träningskläderna, in med en lätt frukost och upp på cykeln till gymmet!

För mig blev det bröst, axlar och en hel del plankande!

 

bild 1 (9)

 

Själva passet bestod av 7 övningar i olika varianter – vanliga set, superset och dropset!

  • 4 set bänkpress 
  • 3 superset lutande hantelpress/ armhävning på uppochnervänd BOSUboll
  • 3 superset axelpress i pure stregth/ hantellyft framåt
  • 4 set stående kryssdrag neråt i cable
  • 3 dropset lyft å sidan i maskin

I vilan lyckades jag skrapa ihop hela 15 minuter planka i olika varianter – bästa magövningen om du frågar mig, plankan gör dig stark från insidan!

Men den vanliga plankvarianten är kanske inte den roligaste och jag gillar mer att utmana kroppen med att t.ex. lägga in en rörelse eller eller ett balansmoment (som på bilderna).

 

bild 2 (8)

 

Frukost på det och jag är nu redo för tisdag 🙂 En väldigt bra start på dagen skulle man väl kunna säga!

Under förmiddagen idag ska jag till Ekolea för att få hjälp med mina hårbottenbesvär! Det är något jag har haft problem med länge, och därför är jag nu otroligt glad att jag via Piggabutiken kommit i kontakt med Q for skin och får möjligheten att testa på deras produkter. Jag kommer berätta mer för er sen. På Ekolea kommer jag idag träffa en specialist för att göra en hud- och hårbottenanalys för att sedan få fram ett lämpligt produktprogram.

Hoppas ni får en fin tisdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej!

    Jag älskar också plankan – men har dålig med fantasi på hur man kan utveckla den.. Det enda jag har utvecklat med den är att lägga på vikt på ryggen, samt göra den på en pilatesboll. Haha, längre än så kommer jag inte. Har du några andra bra tips på fler varianter? Ska testa den du gör på bilden nästa gång jag är på gymmet 😀

  2. Sara

    Hej Emma!

    Jag har haft mycket problem med min hårbotten i perioder. Klåda och torrhet som resulterar i mjälliknande flagor. Jag testa så många schampon, balsam, oljor och hårinpackningar innan jag fick ordning på det. Mitt bästa tips är ”Aubrey Organics, Scalp-Soothing Shampoo, Primrose & Lavender”, finns att beställa från Iherb. Nu har jag nästan inga problem alls 🙂 Något annat som verkligen hjälper mot klådan är att tvätta håret med aleppotvål, men jag gillar dock inte att håret känns så strävt efter tvätt.

    Hoppas du får ordning på det! Kram

  3. Marie Andersson

    Jag tycker inte att du ska oroa dig över lite utebliven benträning, du har en otroligt bra grundkondition och den kommer bära dig långt! Dont worry, be happy, se framåt och jag tror att ni kommer få en underbar resa med underbara upplevelser 🙂

    Tack för härliga tips, träningsinspiration och de fina bilderna från dagens morgonträning!

    Ha nu en fin tisdagseftermiddag 🙂
    Kram från Marie

  4. Linda Sundberg

    Hej Emma
    Jag har också hårbotten-problem. En hudläkare har sagt att det är seborroiskt eksem och jag har provat allt från schampo till kutanlösningar.
    Jag har som ”mjäll” fast det inte är det. Det är sjukt jobbigt och ser/känns ofräscht ut

    Hoppas du får bättre hjälp än vad jag fått, för mitt är inte borta. Det försvinner aldrig.
    Tipsa gärna om produkter och gärna vad du fick för diagnos.

    Kram och tack för en så inspirerande blogg!

stats