Emma Barremyr

Hårbottenbesvär, ekologisk hår och hudvård samt näringstillskott

Hej vänner ♥

Nu ska vi prata lite hårbottenbesvär, ekologisk hår och hudvård samt näringstillskott.

Jag har sedan två år tillbaka haft väldigt mycket problem med min hårbotten – mest i form av klåda, torrhet och beläggning. Problemen kom i samband med att jag fick reda på att jag hade kontaktallergier mot konserveringsmedel i kosmetika och hud- och hårvård. Jag har därefter mer och mer börjat gå över till ekologiska alternativ, men ändå inte hittat något som funkat riktigt bra.

Efter dagens Q-hudanalys har vi nu kommit fram till att jag har tre problem som behöver åtgärdas. Dels är det mina hårbottenbesvär, men även min IBS-mage. IBS-magen tar mer energi än vad man kan tro så därför är det tredje problemet trötthet. Tyvärr finns det sällan medicinsk behandling som kan råda bot på detta, utan jag måste börja med att nära kroppen från insidan för att kunna hjälpa utsidan. Mår inte insidan helt bra syns det oftast utåt ni vet.

Det som är så bra med de på Q for skin är att de tänker i ett helhetsperspektiv – vad är orsaken till problemet? Hur mår jag? Vad passar just min kropp?

Även om jag äter varierat och bra får jag troligtvis inte i mig alla de fettsyror jag behöver – vilket märks på torr hud och torr hårbotten.

 

IMG_6396

 

Jag kommer börja jobba med min kropp både från insidan och utsidan. Utsidan kommer få ett shampoo och balsam som tillsammans med havtornsolja skall användas till håret. Till kroppen blir det ett kroppsschampoo och till ansiktet en ansiktskräm baserad på havtornsolja. Detta är produkter som är speciellt framtagna till personer med hårbottenbesvär och eksem (typ en sån som jag) så det ska bli väldigt spännande att testa på!

 

IMG_6398

 

Havtornsoljan innehåller cirka 200 bioaktiva ämnen som förnyar, skyddar och stärker huden, både från insidan och utsidan. Oljan innehåller mycket omega 7, men även de essentiella fettsyrorna omega 3, 6  och 9 samt massa antioxidanter i form av E-vitamin, karotener, växtsteroler och flera andra näringsämnen. Havtornets mångsidiga näringsinnehåll och förmåga att penetrera genom det yttersta hudlagret ända ner till basalcellslagret, ger synergieffekter på både hud och hälsa. Kliniska studier visar att den höga koncentrationen av havtornsolja i Q for skin, både som kosttillskott och hudvård, har avgörande betydelse för att uppnå synbara resultat.

Källa.

 

IMG_6400

 

IMG_6407

 

Svartvinbärsfröolja kommer jag att äta i kapselform. Den kommer hjälpa mig att läka huden och min hårbotten från insidan. Den innehåller rikligt med omega 6, omega 3 och omega 9, växtsteroler och E-vitamin. Den kommer tillföra huden och kroppen näring samtidigt som den vårdar och förnyar!

 

IMG_6410

 

Några andra produkter som också kommer stärka min kropp från insidan är de tre ni ser ovan, flytande D-vitamin (OBS – jätteviktigt tillskott för oss svenskar under vinterhalvåret), mjölksyrabakterier och matsmältningsenzymer. De här produkterna kommer förhoppningsvis hjälpa min IBS-mage att må lite bättre och därmed även ge mig lite mer energi!

 

Uppföljning och utvärdering kommer eftersom!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Åse-Lill

    Hej…
    Låter mycket intressant, jag i min tur har även Rosea…
    Kli, rodnad i/vid hårfästet samt panna, kinder och haka…
    Detta kanske inte Du besväras av men havstorn kanske hjälper mot detta oxå…
    Har Du någon erfarenhet eller vet Du…
    Hoppas att det nu hjälper Dig och är nyfiken på ditt resultat…

    Mvh. Åse-Lill

  2. Sofia

    Jag har ätit mjölksyrabakterier och enzymer i ungefär ett halvår nu och det har verkligen hjälpt min mage och matsmältning sjukt mycket! Jag kan nu äta utan att se höggravid ut efteråt (woho!!!), min mage sköter sig mycket mer regelbundet och jag har börjat återintroducera mat som tidigare inte funkade men som nu går alldeles utmärkt (typ lök, broccoli och bönor mm). Jag hoppas verkligen att de kommer funka för dig också! Matsmältningsproblem förstör så mycket i ens välmående, fysiskt såväl som psykiskt. Ett tips är att vara lyhörd och anpassa doseringen efter hur svårsmält du uppskattar att maten kommer vara då magen lätt blir stressad av en för hög dos. Och lycka till med din nya hår- och hudvård!

    1. Emma

      Vad kul att läsa att det hjälpt dig så mycket! Nu har jag höga förväntningar och hoppas att det hjälper mig lika mycket också 🙂 tack för tipsen!

  3. M

    Har du testat att tvätta håret enligt balsammetoden? Det hjälper om man har torr hårbotten 🙂 googla på det om du inte vet vad det är. Kram!

stats