emmabarremyr

Emma Barremyr

Hälsosamma kanelbullar med dadelfyllning

Hej ♥

Här blev det bullar minsann! En söt, med ack så god hälsovariant på bulle som funkar lika fint till fika som till mellis. Bullen ger både näring och mättnad och kan gott och väl avnjutas till kaffet varje dag om du så önskar!

När jag väl kom på tanken kunde jag inte riktigt skjuta den ifrån mig och jag började genast rota i mammas och pappa kyl och skafferi för att se vad jag kunde hitta. Det fanns en hel del och vips fylldes huset med en doft av nygräddade kanelbullar och fick agera halvtolv-fika till kaffet! Mums!

Riktigt mumsiga tyckte både mamma, pappa och Jullan = bra betyg!

img_5716

Ingredienser:

 • 2 ägg
 • 2 äggvitor
 • 1 dl kvarg
 • 1 dl kokossocker (eller annan sötning)
 • 1/2 dl kokossmjöl
 • 1/2 dl pofiber
 • 1 dl havremjöl <– (klick för att se vilket jag använder)
 • 2 msk fiberhusk
 • 2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk kardemumma

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop ägg, äggvita, kvarg och kokossocker. Blanda ihop alla torra ingredienser i en annan bunke och rör sedan ner det i den blöta smeten. Ställ i “degen” i kylen en stund medan du gör fyllningen. Ta sedan ut degen och dela den i tio lika stora delar och rulla dem till små korvar (degen blir lite kladdig, men fuktar du händerna med vatten funkar det fint). Platta till och lägg på lite fyllning, rulla ihop till en bulle och lägg i formar. Pensla med ägg och strö över lite sesamfrö. Grädda i ca 15-20 minuter.

Fyllning:

 • 12 dadlar (färska eller blötlagda torkade)
 • 1 dl mandel
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 tsk kanel
 • 2 msk vatten

Mixa alla ingredienser till en kladdig massa.

img_5699 img_5707

 

Hoppas att ni njuter av en riktigt god bulle idag, oavsett om det är en “hälsovariant” eller “sockervariant”! Oavsett – njut och ha en trevlig fredagsfika!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  MÅSTE bara lämna kommentar på dessa helt fantastiska bullar. Jag modifierade lite i receptet. Jag testade med två dadlar mindre (hade vart ännu sötare med två till och skall testa 8 nästa gång). Jag lade dadlarna i vatten och sjuss in i micro i en minut (räcker 45 sek), de blir väldigt mjälla och fina. Blanda fyllningen med mixern. Helt otroligt goda. På en skala upp till 10, det blir en 10

 2. Lovisa

  Har testat dessa för ett tag sedan och de är verkligen jättegoda! Idag gjorde jag dock en ny variant jag tänkte tipsa om, nämligen pizzabullar! Jag uteslöt kokossockret i själva degen och fyllde dem med tomatsås och kycklingfärs. Sedan toppadeds de med persillade. De blev verkligen supergoda! 😀

 3. Pernilla

  Verkligen toppengoda! 4 st slank ner direkt.. Imorgon ska två stycken med till melliset och sen får jag ta och göra en ny sats. 🙂 Tack för superrecept!

 4. 'Sofia

  Kan man äta 1 sådan här innan 2 timmars tuff innebandy träning i näst hösta seien , både styrka och intervaller ingår i passet ?:)

  1. Emma

   Det tycker jag att du bland annat kan göra, men jag tycker även att du ska äta något mer när du ska träna ett så intensivt och långt pass. En liten bulle blir lite för klent!

stats