Emma Barremyr

Historia om tacksamhet

Jag fick en kommentar från ”H” med en liten historia om tacksamhet att fundera över. Jag vill dela den med er….

Det var en gång en kung som hade en tjänare. Den här tjänaren var med kungen dag och natt. En dag skulle kungen skära en frukt och råkade skära av sig fingret. Han började svära av ilska och smärta. Tjänaren sa till kungen: var tacksam! Var alltid tacksam. Kungen svarade: tacksam?! För vadå? För att jag skar av fingret eller?! Kungen blev så arg på tjänaren och beordade att han skulle fängslas. På väg till fängelset säger tjänaren: jag är så tacksam! Kungen förstod inte varför tjänaren sa det. Han var ju på väg in till fängelset. Varför var han tacksam?

Nästa dag går kungen på jakt inne i en skog. Där möter han kannibaler som tillfångatar honom De vill offra honom men när de upptäcker att han saknar ett finger vill de inte längre ha honom. De låter honom gå. Kungen förstår nu varför tjänaren påminde kungen om att vara tacksam. Kungen bestämmer sig för att låta tjänaren lämna fängelset. Men en sak är fortfarande oklar.
”Varför sa du att du är tacksam när du skulle in i fängelset” sa kungen till tjänaren.
”Jag är alltid tacksam. Tänk, om jag inte hade gått in i fängelset så hade jag fått följa med dig till skogen. Kannibalerna hade tillfångatagit mig också och offrat mig istället för dig

Sensmoralen är alltså att alltid vara tacksam oavsett situation.

Och som H skriver – jag skadade ögat och var ändå tacksam! Det hade kunnat vara värre, det kan det alltid, och det finns alltid något att vara tacksam för!

happy

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats