Emma Barremyr

FRUKOSTPORR!

God morgon underbara tisdag ♥

Jag har startat dagen med en morgonpromenad i det fantastiska vädret. Äntligen kan jag börja röra lite mer på mig i form av snabbare promenader och förhoppningsvis kan jag även sätta igång med träningen inom kort igen. Jag längtar som en tok, men är samtidigt rädd att träningen ska göra mer skada än nytta i kroppen just nu. Jag har ju faktiskt ett sår som ska läka, men eftersom såret sitter på insidan är det lätt att glömma bort att det faktiskt är där. Men utan att gå in på detaljer så kan jag ju säga att det absolut går åt rätt håll, och det känns himla bra!

Efter morgonpromenaden blev det en tallrik med FRUKOSTPORR!

Jag kan lova er – en tallrik från himlen som ger munorgasm deluxe. I botten fanns en krämig havregrynsgröt med chiafrön och vanilj, på det ett härligt fluffigt blåbärsfluff med banan och slutligen en topping med nutellagranola och ringlad nutellasås.

Y U M M I I I I !

IMG_5670

img_5672

Såhär gjorde jag…

Gröt: koka ihop havregryn, äggvita (kan uteslutas), vatten, chiafrön (alt. linfrön, psylliumfrö), vaniljpulver och salt. När det blivit en krämig gröt av det hela blandar du ner en halv mosad banan och häller upp i en tallrik.

Blårbärsfluff med banan: tina en stor näve blåbär och stavmixa ihop med 1/2 banan. Elvispa en äggvita till ett fluff och blanda sedan ihop med blåbär- och bananröran, en nypa vaniljpulver, lite avagesirap (eller honung) och runt 1 dl kvarg (eller turkisk yoghurt). Häll blåbärsfluffet på gröten.

Toppa hela kalaset med nutellagranola <– (klick) och ringla sedan över nutellasås (blanda nutella <–(klick) med mjölk till lagom rinnig konsistens).

Ät långsamt och njut av världens bästa och godaste frukost!

IMG_5674

img_5676

Idag är det fullt upp!  Jag ska iväg till gymmet och köra PT-kund nu och i eftermiddag blir det jobb med PT-online för hela slanten! Ikväll har jag och min goa vän Lisa en matochmyskväll inplanerad och det blir pannkaksfest för hela slanten!

Ha en dag ♥

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

   Ja usch, man blir inte sugen på att äta råa ägg. Men någon gång ibland är ju ingen fara, det gäller att tänka sig för dock! Tack för upplysningen!

 1. Linda

  Åh så underbar frukost!

  Smaksatt äggvitefluff, hur underbart gott är inte det! Men en sak som slagit mig några gånger, som jag funderat på, är huruvida äggvitefluffet egentligen är bra eller inte? Tänker mest på att proteinerna tydligen i rått ägg inte kan tas upp av kroppen, eller åtminstone inte allt, och att det kan finnas salmonella samt ämnet avidin, som jag inte har någon vidare bra kunskap om, men som jag förstår av skumläsning här och var på internet inte är att vilja få i sig. Givetvis utgör ju inget äggvitefluff någon gång ibland någon större fara eller de få proteinerna man går miste om.. Tänkte bara höra vad du tänker, om du har någon tanke om detta 🙂

  Tack förövrigt för bästa hälsobloggen, helt ärligt. Besöker dig dagligen och snacka om inspiration!!!! Önskar du kunde göra frukost åt mig varje morgon, vilket paradis! 😀

  Kramar,
  Linda

  1. Emma

   Jag ler åt det sista du skriver för det gör mig så himla glad! TACK! Jag hade gärna lagat frukost till dig :9 KRAM

stats