Emma Barremyr

Nutellakakor

Hej ♥

Vad sägs om en nyttig nutellakaka?

En mjuk kaka, lagom söt och sprängfylld med chokladsmak samt lite knapriga chokladbitar som smälter på tungan. Den är INTE fel att avnjuta till kaffet.. eller till mellis.. eller som efterrätt tillsammans med glass… eller när du är sådär suuuugen på chokladdå är den extra bra faktiskt!

Grundreceptet är från Fanny, men jag har bytt ut lite saker samt ändrat lite mått. Fannys variant hittar du här <– (klick). Min hittar du nedan!

IMG_5647

IMG_5630

Ingredienser:

  • 2 msk kakao
  • 1 msk kokosmjöl
  • 4 msk kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 230 gram svarta bönor (sköljda och avrunna)
  • 1 msk kokosmjölk
  • 2 msk hemgjord nutella
  • 2 msk kokosolja
  • 20 gram hackad mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop kakao, kokosmjöl, kokossocker, bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke. I en annan bunke – mixa ihop bönor, mjölk, nutella och kokosolja. Blanda ihop det blöta smeten med den torra, hacka chokladen och häll i. Blanda ordentligt och klicka sedan ut tio små kakor på en plåt. Grädda i 10-12 minuter eller tills kakorna fått lagom med färg!

IMG_5635

IMG_5629

 

Jag tror jag snöat in lite på nutella. Men hur skulle jag kunna låta bli att INTE göra det efter att ha smakat min egen hemgjorda nutella <– (klick)?

 

Tips!

Om ni inte testat att göra nutellan – gör den NU!

Fast VARNING – den är lätt KRAFTIGT beroendeframkallande!

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa L

    Å vad mumsigt!
    Jag undrar också över hur mycket havremjöl det ska vara i? Kakorna ser jättegoda ut, måste absolut testa att göra din nutella! Tror du att det går att använda dadlar bara som sötning?

    1. Emma

      Jag har skrivit fel, kokosmjöl ska det stå 🙂 Ja du måste testa nutellan, så himla god 😀 Och det går säkert alldeles jättebra att använda dadlar som sötning! Hoppas du gillar den!

  2. H

    Ser gott ut!!
    Men du har skrivit ”blanda havremjöl..” men i ingredienserna står inte havremjöl med:) hur mkt havremjöl ska man ha?

  3. carolina

    Hej,
    Vill vara anonym..men ville bara säga att jag nyligen har hittat till din blogg och den är hur fin som helst! Du är jätte inspirerande! Läste nyss om din operation..hoppas att du mår bra!
    Fortsätt med det du gör..you rock! 🙂
    Kram

    1. Emma

      Vad roligt att du hittat hit och gillar bloggen, det gör mig himla glad! Jag hoppas att du stannar och hittar mycket inspiration framöver 🙂 Kram på dig!

  4. Ellinor

    Mums! Har tänkt ett tag nu att jag skall baka lite små/mellanmålskakor – perfekt att ta med till jobbet och gott att ha hemma. Har dock inte vetat vad jag skall göra så kanske borde testa dina 🙂
    Kram

stats