Emma Barremyr

Axelskada och torsdagsfrukost

God morgon finisar ♥

Redan torsdag – den här veckan igen? Ja det verkar så. Det betyder ju att vi närmar oss helgen – som jag hoppas betyder ledighet och vila – tid till att varva ner och göra roliga saker – för många av er. Själv ska jag jobba uppe i Torsby, 26-timmarspass fredag till lördag och 24-timmarspass söndag till måndag. Lördagen är dock ledig vilket känns roligt då det är höstmarknad (läs årets händelse) uppe i byn – alla är hemma, ute och strosar och fest på kvällen är obligatoriskt. För mig och mina vänner blir det dock en lugn tjejkväll med kräftskiva och mys!

Igår hände det något med min vänsteraxel och idag har jag jätteont. Jag är lite osäker på vad jag gjort (det enda jag gjorde igår var yoga, och det kändes ju som vanligt?). Jag har inte tränat styrketräning sen i lördags och inte haft ont tidigare. Det känns inte som det sitter i leden, utan mer i själva muskeln mot framsidan. Det gör inte jätteont när jag rör på axeln, utan mest när jag tar på själva muskeln. Inflammation? Någon som har erfarenhet av samma?

Jag har iallafall ordinerat mig själv vila från styrketräning som involverar axelmuskeln eller axelleden. För några år sedan skulle vila gjort mig halvt panikslagen, men idag känner jag bara att jag vill lyssna och ta hand om min kropp. Har jag ont är det något som är fel – och då ska jag självklart vila tills det känns bättre – något annat vore ju bara dumt! Så dagens rygg- och axelpass får bytas ut till ett cirkelpass för mage ländrygg istället – det kan bli kul det också då jag sällan gör rena pass för endast mage och ländrygg!

Dagens frukost blev en repris av gårdagens spirulinasmoothie + ett raw knäcke med mosad avokado och makrill, grapefrukt och ingefärste till det!

Mums – massa bra fetter från avokado, kokosolja och makrill, kolhydrater från frukt och proteiner från knäckebröd och makrill. Alla färger betyder också mycket vitaminer, mineraler och antioxidanter – kalas för kroppen!

IMG_5486

IMG_5481

IMG_5483

IMG_5488

Idag står det lunchträff på universitetet med massa goa vänner (alla min vänner har gått och blivit studenter). I eftermiddag ska jag till gymmet och jobba och sen åker jag med tåget till Torsby! Full rulle alltså!

Senare idag ska ni få ta del av en utvärdering av min detox som är över idag!

Hoppas att ni fått en fin start på torsdag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Inflammerat bicepsfäste, nästan garanterat. Trycksmärta och brukar göra ont när man pressar framåt, tex i bänkpress men också armhävningar och dips. Vila och voltaren och ett besök hos en duktig naprapat eller sjukgymnast. Träna rotatorcuffarna för att få upp styrka i stabiliserande axelmuskler. Lycka till!

    1. Emma

      Tack så jättemycket för informationen! Har redan anat att det är en inflammation. Dock har jag inte haft ont när jag tränat, så vet inte hur det är med smärta vid pressövningar, men känns lite när jag lyfter fram armen, så kan nog vara så! Kör på både vila och volatren som du säger nu och rotatorcuffen tränar jag flera gånger i veckan så den hoppas jag är stark 🙂 Tack igen <3

  2. Klara

    Jag har haft lättare problem med samma ställe (dock omöjligt att avgöra via en text 😉 ) under sommaren. Min sjukgymnast (för andra problem) sa att det berodde på stress, att kroppen inte fått slappna av ordentligt under en väldigt lång period. Det som framkallar smärtan är dock att arbeta med armen/handen långt från kroppen, snett bakåt. Till exempel att dra till en dörr bakom sig eller liknande. Troligtvis har du inte samma problem men sådana vardagsgrejer i konstiga vinklar kan göra att man får ont. 🙂

  3. Tina

    Jag hade också det häromdagen, men jag tog tigerbalsam på det, sedan masserade jag riktigt mycket fast det gjorde galet ont! När jag vaknade nästa morgon var det nästan helt borta! 🙂

  4. Ellinor

    Det är galet vad fort veckorna går. Hade någon sagt att det var onsdag eller kanske tom. tisdag idag hade jag inte blivit förvånad. Vart tar tiden och dagarna vägen!?
    Nu i helgen är det stor löpfest här i stan då Kretsloppet går av stapeln. Självklart skall även jag vara med!
    Önskar dig en fortsatt fin dag och helg. Låter som mycket trevligt är att vänta, långa arbetspass till trots.
    Kram

    1. Emma

      Verkligen galet! Men som man brukar säga – tiden går fort när man har roligt, så det är väl ett bra tecken? Hihi. Vad roligt med löpfest! Hoppas din helg blev riktigt fin och att det gick bra för dig! Kram

  5. Amanda

    Hej!
    Jag har fått ont i mitt höra skulderblad, tror eventuellt att det kan vara en muskelknut då det gör ont i muskeln/senan där.

    Har du något tips för att det ska bli bättre? Samt att jag tänkte vila den delen från träning, om jag tränar exempelvis ben; kan jag fortfarande t.ex. Hålla i hantlar om jag gör utfallssteg eller bör jag undvik det helt och hållet?

    MVH Amanda 🙂

    1. Emma

      Om det är en muskelknut skulle jag rekommendera dig att gå på massage för att ev. mjuka upp. Tycker dock att du ska kolla upp det oavsett så att du inte skadar dig när du tränar! Lycka till 🙂

stats