Emma Barremyr

Gå upp i vikt – på ett hälsosamt vis

Hej vänner ♥

Ni är många som undrar hur man ska göra för att gå upp i vikt på ett hälsosamt vis. Så här kommer en lista med vad ni kan tänka på:

 • Ät mellanmål (gärna tre till fyra om dagen, och även om du inte är hungrig) – i form av mycket nötter, avokado, torkad frukt, ägg etc.
 • Ät energirika livsmedel (bra fetter) – fet fisk, fullfeta mejeriprodukter, nötter/ nötsmör, kokosolja, avokado, olivolja, rapsolja etc.
 • Ät dig riktigt mätt – om en vanilg människa ska äta sig ”nöjd”, ska du äta dig ”mättmätt”.
 • Drick energi – mjölk, färkpressad juice, smoothies etc. till maten/ mellanmålet.
 • Pimpa salladen  – kokosflingor, torkad frukt, nötter och frön höjer kcal-värdet.
 • Ät kvällsmål – en smoothie på goda frukter, nötsmör/ kokosfett, mjölk/ juice mm ger bra energi inför natten.

Kombinera detta med att styrketräna. Försök att undvika konditionsträning då det förbränner mycket och ofta hämmar viktuppgång.

Bra livsmedel som hjälper dig vid en viktuppgång – kokosolja, jordnötssmör, cashewnötssmör och avokado

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emma

  Hej!
  Jag älskar din blogg och alla dina tips både när det gäller träning och kost.
  För 2-3 år sedan var jag en väldigt aktiv tjej inom fotboll, tränade på en bra nivå då vi körde 3 träningspass + match i veckan. Senaste åren har det inte blivit så mycket fotboll av olika anledningar så jag har halkat efter i min träning och gått upp 5-6 kilo. Efter att jag slutade med fotbollen så har jag inte riktigt tränat regelbundet utan det har blivit ganska så mycket periodvis. Det har blivit en hel del längre promenader (1-2 timmar) i ett raskt tempo samt att jag har försökt minska min portioner och tänka på vad jag äter.
  Nu undrar jag om du har några tips på träning då jag gärna skulle vilja bli av med dessa extrakilona som jag har lagt på mig. Är det löpning och promenader som är bäst för fettförbränningen? Eller styrketräning och mer muskelliknande träning?
  Tack på förhand och fortsätt med din blogg, den inspirerar mig!
  Kram

  1. Emma

   Hej! Vad roligt att höra 🙂 jag skulle säga att en blandning av styrketräning och kondition är det bästa, sen att hitta en träningsform som du tycker är rolig och mår bra av. Det som är viktigt är att hitta en lösning som håller i längden. Även kosten är viktig! Vill du ha hjälp får du gärna kontakta mig via Marlen så löser vi det med PT-online! Jag hjälper dig gärna, och finns här om du är intresserad! 🙂 Kram

 2. Elin

  Hej Emma!!
  Skulle du kunna tipsa om bra och nyttiga köpebröd? Jag tycker det är väldigt svårt att veta vilket/vilka man ska köpa, eftersom man hela tiden hör att köpebröd är så onyttigt och ”farligt”. Men något måste väl vara (hyfsat) nyttigt och som man kan äta utan dåligt samvete?
  Tack för svar! Mvh Elin

 3. Angelica

  Hm nu hänger jag inte med riktigt. Överallt kan man ju läsa om att kokosolja bidrar till viktminsking?

  Såhär står det till exempel på Holstics hemsida;
  ”Men till skillnad från kolhydrater lagras inte kokosolja som kroppsfett utan ökar ämnesomsättningen.”
  ”- Vid fettförbränning och viktnedgång”

  Vad stämmer?

  1. Emma

   Kalorier är alltid kalorier och vill du gå upp i vikt måste du äta mer energi än du gör av med. Kokos innehåller mycket energi och tillsammans med andra energirika livsmedel kan det hjälpa till vid viktuppgång. Sen kan säkert en liten andel kokosfett om dagen hjälpa dig till viktnedgång också, men det är viktigt att inte se till enskilda livsmedel, vi kommer inte gå ner i vikt av att vräka i oss kokosolja, utan det handlar mycket om övrig kost och även fysisk aktivitet utöver det!

stats