Hej ♥
Jag fick några receptförfrågningar på äppelsconesen vi åt i morse. De blev gööörgoa, så jag kände att jag ville dela med mig av det så snabbt som möjligt, ifall ni vill måndagsmysa ikväll liksom!
Ingredienser (2 personer):
- 1 banan
- 1 äpple (gärna svenskt, eller direkt plockat från trädgården)
- 2 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk kanel
- 2 ägg
- En nypa salt
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och tärna äpplet och bananen ner i en skål. Stavmixa sedan ihop fukt och ägg. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och blanda sedan ner i det ”blöta”. Klicka ut fyra degklickar på en plåt och grädda sedan i runt 30 – 35 minuter.
Plommonmarmelad: Stavmixa ihop 10 katrinplommon med 1 msk kokosolja, en nypa vanilj och 1-2 msk vatten till en slät ”marmelad”.
Kram / Emma.
Supergoda var dem! Jag använde bovetemjöl istället för mandelmjöl då det inte fanns hemma, men det fungerade fint!
Jag gillar det här du skriver om – men varför göra så ”big business” av ett äpple? Att det helst ska vara svenskt och plockat från trädgården? Att ”over do” blir lite larvigt. Hur många har ett äppelträd på balkongen eller ens ett äppelträd om man har hus? Å har man äpplen själv så tänker man inte på att köpa något – då tar man det som finns – i trädgården. Jag läste något recept häromdagen där det skulle vara väldigt lite av något väldigt vanligt, men klämkäckt smällde man till med – helst ekologiskt. Smör var det nog. Man bakar en kaka som det finns miljoner recept av och så klämmer man till att det helst ska vara ekologiskt. Då blir jag T R Ö T T.
Ledsen om det tolkades på det sättet, för det var inte meningen. Frågor du mig så tycker jag att de svenska äpplena är de allra godaste (därför jag skrev att det helst skulle vara ett sånt i receptet – för bäst smak 🙂 ) och det finns massor av dem i butikerna just nu! Men självklart går det bra med vilket äpple som helst!
Mm dessa får bli vardagsmys en dag i veckan! Äpple & kanel kan ju aldrig gå fel! Bakade förresten din apelsinkaka med morotscrunch, yummie yummie säger jag bara!
Vad kul! Scones är perfekt vardagsmys ju! 🙂 Hoppas du gillar dem! Ja men visst är apelsinkakan god, dock tar jag inte all cred för den då det är Fannys recept 🙂
Åh så gott! Men tror du att man kan ersätta kokosmjölet mot något annat?:)
Du kan säkert ta vanligt mjöl, men känn dig fram till rätt konsistens då kokosmjöl suger mycket vätska 🙂
Gud vad goda de lät, måste pröva!
Vad kul! Hoppas du gillar 🙂
Måndagsmysigt till max! Ska försöka få tid att baka dessa i veckan:)
Ååh, vad roligt! Hoppas du gillar dem 🙂