Emma Barremyr

Raw morotskakagröt

God morgon ♥

En underbar lat lördagsmorgon har det varit. Sovmorgon och mys i sängen, ett pass MOJO-yoga med Johanna Andersson på Yogobe. Skön start som fortsatte med en långfrukost i soffan framför Nyhetsmorgon. Diskat, plockat tvätt och fixat lite datajobb innan jag nu ska ut en sväng i friska luften!

Det är alltid så roligt att experimentera med frukosten. Och en rawfood-vecka sätter inte stopp för hittepået, utan frukosten har varierat hela veckan! Idag blev det en raw morotskakagröt till exempel!

Ingredienser:

  • 1 dl helt bovete (blötlagt under natten)
  • 1 äpple
  • 1 dl riven morot
  • 2 msk cashewsmör (eller mandelsmör)
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 krm ingefära
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 krm kardemumma

Skala äpplet och moroten och släng sedan ner alla ingredienser i mixern och kör tills du får en krämig gröt. Häll upp i en skål och toppa med lite riven morot och valnötter. Mums!

Fin lördag till er!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bea

    Hej Emma! Jag har en liten fråga bara. Hur gör man för att länka inlägg i texten man skriver på sin blogg. Jag har sett att du tex länkar tillbaka till vissa grejer du bakat tidigare, länkat namn och såvidare. Har sökt runt på min bloggsida men förstår inte hur man ska göra. Jag har också blogg.se. Tack på förhand, kram Bea. Och tack för en helt underbar blogg Emma!

  2. Tilda

    Åhhh jag bli alltid så glad av att läsa din blogg! Fantastiska recept (sötpotatismoset t.e.x. togs emot med öppna armar av familjen, så gott!) och inspirerande inlägg. Fortsätt vara så grym som du alltid är, det finns så många som ser upp till dig.

  3. Rebecka

    Hej!
    Jag ska åka till Karlstad nästa vecka och tänkte därför höra om du har några bra tips på restauranger, caféer, butiker osv.

    Tack på förhand och tack för en bra blogg!

    1. Emma

      Hej! Vad kul, Karlstad är en fin stad! Är dålig på butiker bara, men har lite koll på restauranger! Zest och mache är bra ”hälsolunchställen” och Munkern är en av mina favoritrestauranger! Stadshotellet har också god mat 🙂 hoppas du får en fin vistelse!

stats