Emma Barremyr

Kycklingburgare med brieost, hembakat bröd och mangocurrysås

Tjoho ♥

Jag försöker nu under sommar och semester inte tänka så mycket på bloggen. Dels för att jag känner att jag vill kunna laga mat och njuta utan att stå och skiva ner allt jag har i och dels för att inte behöva ta massa kort med systemkameran. Vila lite helt enkelt. Men ett litet klick på instagram blir det dock oftast!

Men den här gången ångrar mig då det blev en smakexplosion och ett besök i mathimlen! 

Både kycklingbiffarna och såsen blev sådär gudomligt goda.. och jag har inget recept – fast tror jag kommer ihåg ganska bra ändå vad jag hade i. Såsen finns det inga mått på, men i bröden och burgarna tror jag att jag fått med rätt mått. Jag hoppas det, för dessa måste ni testa innan grillsäsongen är över!

kycklingburgare

För 8 kycklingburgare:

 • 600 g kycklingfilé, alt. kycklingfärs (jag hade filéer som mixades till färs)
 • 100 g brieost
 • 1 ägg
 • 1/2 kruka basilika
 • 1 tsk sambal oelek
 • 1 tsk salt
 • Pepparmix
 • 1 tsk fiberhusk

Ta bort det vita ”skalet” från brieosten och hacka den i små bitar. Blanda sedan ihop alla ingredienser utom fiberhusk, som du tillsätter sist. Forma sedan åtta biffar med fuktade händer och lägg dem på folié. Lägg sedan hela foliépaketet på grillen och låt dem bli genomstekta. Lägg dem sedan på gallret på slutet för lite färg innan de är klara för servering.

För 4 bröd:

 • 2 äggvitor
 • 1 äggula
 • 1/2 dl kvarg
 • 2 msk bovetemjöl (eller annat mjöl)
 • 1 tsk fiberhusk
 • 1 tsk bakpulver
 • Örtsalt
 • Sesamfrön (att toppa med)

Sätt ugnen på 200 grader. Elvispa äggvitorna till ett fluff och tillsätt sedan gulan och kvargen – rör om. Blanda ner resterande ingredienser, klicka ut fyra ”bröd” på ett oljat bakplåtspapper och strö över sesamfrön. Grädda runt 10-15 minuter (eller tills bröden får färg).

Såsen gjordes på färsk söt mango, kvarg, turkisk yoghurt, curry, chilipulver och örtsalt – gudagott och lagom sötstark till burgarna!

Kycklingburgarna serverades sedan med bröd, sås, sallad från farmor och farfars grönsaksland, skivad gurka, nektarin, avokado, paprika och gurka. Mums, mums, mums!

Grilltips till kvällens middag alltså!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Åh gud så gott det där lät! 😀 måste provas!
  Jag har en fråga också… vart kan man köpa relativt billiga träningskläder, men som ändå har helt ok kvalite? Vet du om stadiums SOC är bra grejer? :)Kram

  1. Emma

   Jag tycker både stadiums och intersports egna märken funkar bra. Jag köper hellre lite billigare och byter ofta eftersom jag snabbt tröttnar 🙂 annars finns det ju ofta billiga alternativ på olika outlets 🙂
   Emma Barremyr

stats