emmabarremyr

Emma Barremyr

Citronlax med krämigt blomkålsmos och söt mangocurrysås

Hej 
 
Idag har det varit full rulle och det var skoj att vara tillbaka i gymmet igen, både med kunder och kollegor! Skulle ha kört imorgon också, men fick en avbokning och en ombokning så jag blev fri och flyr därför hem till mamsen och papsen ett par dagar tidigare än tänkt (vill helst vara ute på landet i värmen). Sitter på tåget för stunden och ser nu fram emot en grillkväll (och kanske en kvällsdopp) med familjen!
 
Och nu till gårdagens middag som blev ett snabbt ihopkok (inte mindre gott för det – utan tvärt om – fantastiskt gott!!!) efter en lång jobbdag. Efter att ha levt på färgglada sallader i veckor nu blev det för omväxlingskull varm mat på tallriken (men nästan lika färgglad för det), som dessutom fick avnjutas i soffan!
 
 
Lax: tina laxen och sätt ugnen på 200 grader. Droppa citron över laxen och krydda med örtsalt och pepparmix. Gratinera i ca 10 minuter.
 
 
Blomkålsmos: koka blomkål mjuk, häll bort vattnet, klicka i en rejäl klick smör, örtsalt och pepparmix.
 
 
Mangocurrysås: stavmixa ihop färsk, söt mango med 1/3 kvarg, 1/3 kokosmjölk (det tjocka), 1/3 keso, curry, örtsalt och chilipulver efter smak.
 
 
 
Enkelt är gott, visst är det så? 🙂
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. emilia

    Blev lite orolig när du skrev att du skulle blogga mindre i sommar, men min oro var obefogad! Massor med bra inlägg och härlig inspiration 🙂 tack!

    Svar:
    Hehe, ja jag har faktiskt bloggat mer än jag tänkte från början, gått mer på "känsla" än haft det som ett "måste" och det är ju kul att blogga! 😀 tack för att du kikar in och lämnar spår 🙂
    Emma Barremyr
stats