Emma Barremyr

Gårdagens mat och mat och lite om proteinpulver

Hejhej 
 
Det blev visst en ganska sen uppdatering idag. Jag tog mig sovmorgon till åtta, drack en rejäl smoothie, sprang ett långdistanspass på 15 km, åt frukost nummer två, yogade och duschade. Nu är jag redo för lite datajobb innan jag ska fredgasstäda i lägenheten. I eftermiddag kommer mina svärföräldrar och hämtar upp mig och tar med mig till Sunne där det blir fredagsmys och övernattning! Ingen dum fredag!
 
Igår hade jag och Lisa mat- och bakkväll. Till huvudrätt blev det ett berg med proteinpannkakor (smak – kokos/blåbär) med vaniljkesella (färdigvarianten), hackade färska jordgubbar, blåbärssås, kokoschips, hampafrön, kakaonibs och några rejäla matskedar jordnötssmör. Som sagt, pannkaksberget blev högt och vi åt i omgångar! Sååååå jäkla gott!
 
 
Proteinpulver är stort på marknaden idag. Jag själv är som ni vet inget stort fan av det då det finns så många bra ”naturliga” alternativ istället för pulver. Samtidigt kan jag se flera fördelar med ett pulver – det håller bra i väskan och det är bättre än inget mellanmål alls för de som inte har tid/lust/energi att baka och planera mellanmål. Och det finns absolut bättre och sämre alternativ på marknaden. Ska man äta ett pulver ska det vara så ”rent” som möjligt utan sötningsmedel och onödiga tillsatser. Anser jag då.
 
Iallafall – många bakar och lagar mat med proteinpulver vilket ju kan vara spännande med alla olika smaker man kan få fram. Jag gör det inte, men Lisa tog med sig lite protein (eftersom hon ofta gör pannkakor på detta sätt) för att jag skulle få testa på! Vi slängde ihop blåbärs- och kokosprotein, banan, ägg, havremjöl, havremjölk och keso till en härlig smet som det stektes pannkakor på i kokosolja. Det blev jättegott och det var kul att testa på, men jag klarar mig bra på mina olika bananpannkakor med andra smaksättningar än proteinpulver!
 
Till efterrätt bakade vi Annies råa blåbärscheesecake!
 
Och den skapelsen ligger högt upp på listan över godaste saker jag någonsin ätit. Och jag förstår vad Annie menar med att man vill ha den för sig själv, och att det inte går att hålla fingrarna ifrån denjag och Lisa klämde i oss halva på en gång, trots mättnaden efter alla pannkakor! 
 
Krämig, len och crunchig på en och samma gång. Ett besök till chokladhimlen med världens godaste choklad till topping och en perfekt kombination av smaker! 
 
Helt fantastisk!
 
Ni måste testa!
 
Receptet hittar ni här <– (klick)
 
 
Vad roligt det är att matnörda med någon som är lika mattokig som en själv. Att ”mmmmma” ”åååååha”, göra stora ögonen, äta långsamt, använda sinnen, njuta, ”mmmma” och ”ååååha” lite till, bara för att det är så gott och för att man älskar att äta så himla mycket. Att få göra det tillsammans, det är om än ännu mera njutning!
 
Nu vill jag önska er en fin fredag!
 
(ett efterlängtat recept kommer upp senare idag)
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Ellinor

  Så roligt med en bak- och matlagningsdejt och vilka godsaker ni fick till! Har också varit sugen på att testa Annies cheesecake och skall så göra vid tillfälle!

  När det kommer till proteinpulver sedan så nej, äter man en bra och varierad kost så tror jag inte att man behöver det, i alla fall inte på daglig basis. Jag använder mig av Holistics proteinpulver och dricker det både som shake efter en träning (då det kommer att dröja till jag får i mig riktigt mat) samt i min morgongröt, pannkakor, bak osv. Jag ser det mer som en liten extra näringsboost (i synnerhet då jag är vegetarian) men skulle aldrig byta ut något annat mot proteinpulver. Holistics känns också som ett bra alternativ då det är helt rent och fritt från onödiga tillsatser och sötningsmedel.

  Önskar dig en fortsatt fin lördag och helg!

  Kram

  Svar:
  Ja det var verkligen jätteskoj! Testa cheesecaken, jag tror inte du kommer inte bli besviken! :)Ja, holistics produkter är nog några av de bästa, precis som du säger så är ju de utan sötningsmedel och andra tillsatser bra alternativ 🙂 Hoppas att du har en fin helg du med! Kram
  Emma Barremyr
 2. Karin

  Tack så mycket!:) Ja jag njuter för fullt men har konstaterat många gånger att löpningen är det enda jag verkligen saknar riktigt mycket, "löpning är jag" som jag brukar säga, men sen ska det springas igen:) Nu nöjer jag mig med annan träning!

  Ha en fin lördag!

  Svar:
  Det förstår jag, det kommer nog jag också göra den dagen jag blir gravid 🙂 Skönt att det finns andra träningsformer ändå 🙂 Hoppas att du har en fin helg!
  Emma Barremyr
 3. Elvira

  Var med i våran veckans blogg för att nå våra underbara MÅNGA läsare. För att direkt komma till inlägget så gå till vår kategori tävlingar! Lycka till

 4. Karin

  Gud vad gott och vad härligt med distanspass. Saknar så att kunna springa och framförallt att kunna springa långt så njuter av att läsa om andras rundor:)

  Svar:
  Ja distanspassen är de bästa (under själva passet, intervaller ger ju en helt annan känsla – efteråt) 😀 Såg att du var gravid! Njut av den tiden så dröjer det nog inte alltför länge innan du får springa igen 🙂
  Emma Barremyr
stats