Emma Barremyr

Glad torsdag och bananhavregröt med mangofluff och chokladsås

God morgon solstrålar 
 
Redan torsdag?! Ja så känns det nästan varje torsdag och den här veckan försvann lika fort som alla andra veckor! Jag är dock glad att det är torsdag för idag händer det massa skoj som jag sett fram emot!
 
Först och främst – lön!!! Wiiieee (kommunlönen kommer alltid den 27:e). Sen ska jag börja dagen i gymmet med att ha uppföljning och tester med en kund som kämpat så grymt bra under en tid lång tid. Det ska bli jättespännande att få se resultaten svart på vitt även om vi under resans gång märkt stora förbättringar i ökad styrka, uthållighet, kondition, hållning och rörlighet. Det här är häftigt och jag är glad över att få vara en del i det!
 
Senare idag ska jag ha lunchdejt med en av mina PT-vänner (som för övrigt precis fått en liten tjej – så bebisgos, träningssnack och mat blir det massor!) och ikväll ska jag och min arbetskollega Lisa ha mat- och bakkväll. Som jag längtat, och som vi ska gotta oss (mattokar som vi båda är).
 
Träning och mat hela dagen alltså! Haha, är man nörd så är man, och som jag ska NJUTA!
 
Till frukost blev det en tallrik bananhavregröt med mangofluff och chokladsås!
 
Mmmm…. himlen och lite där till, jag lovar!
 
 
 
Bananhavregröt: koka ihop 2 dl havremjölk, 1 dl havregryn, 1 äggvita, 1/2 mosad banan och lite salt till en krämig gröt.
 
Chokladsås: mosa 1/2 stor banan och blanda ihop med 1 msk jordnötssmör och 2 tsk kakao
 
Mangofluff: tärna och micra 1/2 mango i en minut, ta ut och mosa till en ”sylt”. Elvispa en äggvita till ett fluff och tillsaätt sedan 1 dl kvarg, mangosylten och honung efter smak.
 
Sooo damn gooood!
 
 
 
Önskar er en fin dag!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tobias

  Hej Emma!

  Jag vill börja gå ner i vikt inför semestern om 8 veckor. Har dock inte råd till en PT. Men jag har tänkt sluta med socker helt och sedan träna varanan dag, varva kondition med små övningar hemma. Låter det bra och tror du jag kan gå ner några kg på det?

  Svar:
  Hej Tobias! Att utesluta socker och sätta igång med träning låter som en bra idé. Sätt upp klara och tydliga mål framför dig vart det är du vill. Kom ihåg att äta regelbundet och näringsrik mat tillsammans med träningen! Vill du ha hjälp av mig finns jag på emma@ptbyemma.se. Vet att du skrev att du inte har råd med PT, men PT-online är mycket billigare än PT-live 🙂 Lycka till iallafall!
  Emma Barremyr
 2. Sally

  blev en spontan lunch med min bakkompis idag, och eftersom jag lämnar milano snart var det rester som gällde. Men vi fick ihop en god tallrik med ugnsbakad sötpotatis och morötter, Salami, en urgod humus (min nya drog) och pestofräst quinoa. Gotteligott och väldigt trevlig att laga mat tillsammans 🙂

 3. Isabelle

  Hej:) på tal om gröt, såg att du ätit hirsgröt och undrar om det är gott? funderar på att köpa de men är rädd för att de ska hamna i soptunnan!

  Svar:
  Jag tycker att det är alldeles underbart med hirsgröt.. men det är ju jag! Det skadar ju inte att testa 🙂
  Emma Barremyr
 4. Anna

  Hej Emma!

  först och främst måste jag bara säga, ett STORT tack för din grymma blogg! all den enerigin du delar med dig utav, inspiration!

  Jag är en tjej på 19 år, har sedan i januari försökt att gå ner ett par kilon. Jag gav allt och det gick ganska bra de första 7 veckorna. Sedan åkte jag på knä och höft problem vilket relaterade till att jag var tvungen att vila enligt doktorn. Där efter tog min träning av. Jag blev deprimerad och började tröst äta. Försökte mig även på en kur med Nutrilett, men har aldrig varit så sugen på socker som då! Idag försöker jag hitta balansen igen, men jag har tappat motivationen och jag känner mig fortfarande depp över att jag inte kan lyckas på en plattare mage samt vältränad kropp.

  ååh jag har ingen motivation alls:( och jag vet inte alls hur jag skall göra för att gå tillväga, känner bara att jag vill lägga mig i sängen, dra täcket över huvudet.

  Svar:
  Hej fina! Tack själv för din pepp och fina ord om bloggen, det värmer otroligt! Ledsen att höra att du åkte på problem med knä och höft, skador är alltid lika tråkigt! Du får gärna ta kontakt med mig via min mail (emma@ptbyemma.se) för ev. kost- och träningsupplägg. Jag kan hjälpa mig med både kost och träning och att du då förhoppningsvis får tillbaka motivationen! Som sagt, är du intresserad är det bara att höra av sig! Kram på dig
  Emma Barremyr
 5. Sally

  Va härligt det låter! Att "nörda" med matkompisar är ju det bästa. Vi körde en bön/kikärtsbakning här i Milano jag och en vän. Det resulterade i två goda kakor, en med kokos och bär och en morotsvariant med russin och kanel. Gott och kul att inte vara stressad, prata massa skit och samtidigt vara kreativ i köket. Var har ni för planer?

  Svar:
  Jag håller helt med dig! Vilka spännande kakor ni fick fram, dem hade jag gärna smakat på 🙂 Här tänkte vi laga kesopannkakor med massa god topping och sedan en rå blåbärscheescake till efterrätt 😀
  Emma Barremyr
 6. Anonym

  Vad roligt att du ätit frukost och börjat dagen när jag är på väg hem från jobbet för att sova för första gången på 24 timmar, hihi. Så det kan bli!

  Håller för övrigt med dig om torsdagsgrejen, jisses.

  Kram

  Svar:
  Haha, ja vilka olika rutiner man kan ha när man jobbar dag och natt! Hoppas att du fick en lite skönhetssömn när du till slut kom hem! 🙂 Kram
  Emma Barremyr
stats