emmabarremyr

Emma Barremyr

Vaniljkokos- och banangröt med mangofluff

God morgon vänner 
Jag har precis avnjutit en lång och lugn frukoststund hemma hos mamma och pappa. Och som vanligt experimenterar jag och hittar på nytt för att göra frukoststunden ännu mer rolig och njutingsfull. Idag blev resultatet helt fantastiskt om du frågar mig!
Vaniljkokos- och banangröt med mangofluff...
Alltså kokos… och gröt… och banan… och vanilj…. och mango… och krämigt fluff… mmmmm!
Mangon var sådär perfekt söt och krämig, vilket ju såklart gör fluffet extra bra! Gröten blir också himla krämig och god tack vare äggvita och kokosmjöl.
Ingredienser:
1 dl havregryn
1/2 dl kokosflingor
1 msk kokosmjöl
1 äggvita
2 dl vatten
1/2 tsk vaniljpulver
Salt
1/2 mosad banan
Koka ihop alla ingredienser utom bananen, den tillsätter du sist när gröten fått en krämig konsistens.
Mangofluff: Tärna en halv mango och micra den på högsta effekt i någon minut, ta ut och mosa till en sylt. Elvispa en äggvita till ett fluff, häll i mangosylten, 1 dl kvarg och 1 tsk honung. Vispa några sekunder till tills det får en krämig konsistens.
Servera kokosgröten med mangofluffet!
Njut av en tropisk mättande härlighet!
Dagens tips – testa!!! (om ni gillar tropiska smaker vill säga)
Nu tänkte jag faktiskt ta helg från bloggen! Jag ska jobba senare idag och går sedan natt fram till 10.00 imorgon och sen är det midsommarfirande för hela slanten med Borejoggen, midsommarlunch hos mamma och pappa med familjen, grillkväll och badtunna med vänner under kvällen och sen 26-timmarsjobb lördag till söndag. På söndag ska vi fira syster Lina som tagit examen med lunchbuffé och sen åker jag till svärföräldrarna och hälsar på lite innan tåget slutligen går tillbaka till Karlstad på måndag. Fullt upp med andra ord och jag känner för att koppla bort datorn den här helgen, så vi hörs igen nästa vecka!
Kram på er, och GLAD MIDSOMMAR!!!
/ Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Evelina

  Jag gör en massa olika fluff men har aldrig testat med mango. Måste göras 😀

  Kolla in vår nypublicerade hemsida: http://www.valjhalsa.se =)

  Tack för bra blogg, kram Evelina

  Svar:
  Åh, då måste du testa mango – så himla gott! 😀 Jättefin hemsida! Kram
  Emma Barremyr
 2. Anonym

  Hej! Jag har en liten fråga som jag hoppas du vill svara på 🙂

  Jag är 17 år, tränar mycket och äter mycket och hälsosamt. MEN jag har problem med att äta sött, jag tänker att om jag ex äter godis så måste jag strunta i middagen, eller kompensera nästa dag och äta mindre. Men jag har försökt ändra på det beteéndet för det är inte normalt, särskilt inte med tanke på hur mycket jag tränar. Så idag ex, gick jag 70 minuter på morgonen innan frukost ( med mina hundar) och åt sedan, var riktigt hungrig, naturell yoghurt med bär, nötter, egen granola och keso. Sedan cyklade jag till jobbet, tar ca 45 minuter, jobbade 4 h och åt lunch: stekt fiskfilé, blandad sallad och kall currysås. Sedan cyklade jag hem, och träffade en kompis och vi badade i en sjö och solade. Sedan cyklade vi ca 15 minuter för att köpa glass, kom hem och åt den. Därefter solade vi en stund, och jag gick hem och gick ännu en promenad med hundarna i 60 min. Därefter tränade jag gym 60 minuter och åt sedan tonfisksallad och ett äpple. I vanliga fall hade jag struntat i att äta middagen men tänkte att jag behöver energin, särskilt eftersom jag ska springa morgonen efter. Hur tänker du kring mina tankar? Hur påverkar den energin och innehållet från glassen mig, och borde jag strunta i middagen eller inte? TACK DU ÄR BÄST!

  Svar:
  Hej fina! Jag blir verkligen orolig när jag läser din kommentar. Livet ska INTE kretsa runt att försöka kompensera maten du stoppar i dig med träning. Du rör dig OTROLIGT mycket, och verkar inte äta speciellt mycket, och det oroar mig också. Hur mår du? Har du funderat på det? Den där glassen gör dig ingenting och du bör absolut äta middag – du får inte hoppa över maten, maten är så viktig! Jag skulle råda dig till att prata med någon – vänner/ familj/ psykolog? Be om hjälp! Du ska inte behöva tänka så som du gör idag! Lova mig att du gör ett försök? Du kommer klara det, och du kommer må så mycket bättre av att få bort dessa tankar! Kram till dig
  Emma Barremyr
 3. Annah

  Ooooooo oooooo, alla dessa smaker gillar jag, banan, kokos, vanilj, mango. Det kan nog inte bli så mycket bättre. Måste prova i helgen!

  Svar:
  Då är detta verkligen något för dig! Hoppas du gillar det 😀
  Emma Barremyr
stats