Emma Barremyr

Raw hirsgröt med lime och kokos

God morgon onsdag 
 
Tidig morgon med sista PT-kunden för veckan och ett eget träningspass står på ingång! 
 
Startar dagen med en tallrik raw hirsgröt med smak av lime och kokos. Bra kombo!
 
 
Ingredienser:
1 dl skalad hirs <– (klick)
1/2 banan
2 msk kokossmör <– (klick)
Saften ur 1/2 lime
 
På kvällen lägger du hirs i en skål med vatten. På morgonen sköljer du hirsen och mixar sedan ihop med övriga ingredienser till en krämig gröt. Servera med färsk frukt, kokoschips/ kokosflingor och mullbär.
 
Bra och mättande start!
 
 
 
Funderar på att ha en liten veckoutmaning med endast rawfood. INTE FÖR ATT JAG SKA BÖRJA ÄTA DET HELT OCH HÅLLET. Jag vill mest testa och se hur kroppen reagerar, hur magen mår av det och sen för att det är så jäkla gott såklart! 
 
Vad tror ni om det? Är ni lika nyfikna på rawfood som mig?
 
Men vi får se.. Pelle är inte lika intresserad av att äta rå mat som mig. Visst, han äter alltid tacksamt det jag lagar, men en hel vecka med rawfood blir nog inte lika enkelt att få med honom på, då lär vi nog få stå och laga två rätter här. Men vem vet? Jag kan ju alltid göra ett försök!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marie

    Jag älskar hur kreativ man blir med rawfood och hur fantastiska smaker man upptäcker! Vill dock höja ett varningens finger angående rawfood och magproblem. Gjorde nån slags detox för ett par år sen, delvis för att få bukt med min ibs. Åt enbart rawfood i tio dagar och min mage strejkade och bråkade mer än vanligt. Rå mat kräver ju mycket arbete av magen så det bästa är nog att trappa upp det successivt.

    Svar:
    Jag har märkt lite av vissa saker som magen reagerar på inom rawfood, så precis som du säger så tråkigt nog kanske det inte kommer funka, men jag är ändå sugen på att testa! För som du säger, smakerna är ju fantastiska!
    Emma Barremyr
  2. Dumle

    Låter fantastiskt gott, vill så gärna testa! Men, läste om hirsen och det står "Hirs innehåller ett slags bitterämne kallat saponiner som tas bort med kokande vatten och innan tillagning bör man därför alltid skölja hirsen i kokande vatten."

    Hur förhåller du dig till att fabrikören rekommenderar att man först kokar den i förhållande till receptet på gröten? Är inte särskilt påläst när det gäller hirs, så är nyfiken på din syn på det:)

    Svar:
    Ska jag vara helt ärlig så missade jag det! Jag köpte den i all hast och hällde upp det i en burk och fick sedan för mig att testa göra en rå variant, men det kanske inte är så bra. Bra där av mig och inte läsa, jag tänkte bara "hm, spännande att testa göra raw gröt av". Får läsa på lite mer om det!
    Emma Barremyr
  3. Eva

    Jag ar absolut pa! Ater ungefar 60% raw som det ar men vill verkligen prova pa att kora hela vagen under en liten tid, for att se hur det ar. Sommaren ar ju ratta tiden att gora det pa 🙂

    Svar:
    Kul, håller verkligen med om att sommaren är en bra årstid för rawfood 😀
    Emma Barremyr
  4. Ellinor

    Jag är väldigt förtjust i raw food, i synnerhet när det kommer till sötsaker 😉 Helt fantastiskt vilka kreationer man kan få ihop. De sällsynta tillfällen då jag äter "riktigt" fikabröd/efterrätt tycker jag inte alls att det är lika gott längre.

    Så här års, när även resten av maten gärna äts "rå" blir det mycket raw food även till frukost, lunch och middag även om jag egentligen inte aktivt tänker på det.

    Önskar dig en fortsatt fin dag!

    Kram

    Svar:
    Men visst! Jag hållet helt med dig, råa sötsaker är de allra godaste!!! Ska bli spännande att testa på lite fler rrecept! Kram
    Emma Barremyr
  5. Annie

    Jag är också himla nyfiken på raw food och försöker få in det ett antal gånger i veckan. Frukost och desserter äter mannen med glädje.

    Middagarna är han inte lika fascinerad av – om jag inte lägger till kyckling eller fisk till det. Då funkar de plötsligt fast det är samma mat 😉 Tror det sitter mycket i huvudet på honom som egentlign är ganska öppen för det mesta i matväg annars…

    Svar:
    Haha, så roligt! Det är exakt samma sak hemma hos oss! Men jag är glad, för Pelle äter och uppskattar allt jag gör och det är jag tacksam för (har vänner med pojkvänner som vägrar äta annat än makaroner/ potatismos, köttbullar/ korv, hehe)!
    Emma Barremyr
  6. Anna

    Låter kul!

    Pelle kan väl laga sin egen mat. Det är väl ändå 2013 🙂

    Svar:
    Haha, ja det får han göra isåfall 🙂
    Emma Barremyr
  7. pilla

    Vilka härliga mattips du bjuder på varje dag. Kan inte bli annat än inspirerad!

    Svar:
    Tack, vad roligt att höra! 🙂
    Emma Barremyr
stats