God morgon onsdag ♥
Tidig morgon med sista PT-kunden för veckan och ett eget träningspass står på ingång!
Startar dagen med en tallrik raw hirsgröt med smak av lime och kokos. Bra kombo!
Ingredienser:
1 dl skalad hirs <– (klick)
1/2 banan
2 msk kokossmör <– (klick)
Saften ur 1/2 lime
På kvällen lägger du hirs i en skål med vatten. På morgonen sköljer du hirsen och mixar sedan ihop med övriga ingredienser till en krämig gröt. Servera med färsk frukt, kokoschips/ kokosflingor och mullbär.
Bra och mättande start!
Funderar på att ha en liten veckoutmaning med endast rawfood. INTE FÖR ATT JAG SKA BÖRJA ÄTA DET HELT OCH HÅLLET. Jag vill mest testa och se hur kroppen reagerar, hur magen mår av det och sen för att det är så jäkla gott såklart!
Vad tror ni om det? Är ni lika nyfikna på rawfood som mig?
Men vi får se.. Pelle är inte lika intresserad av att äta rå mat som mig. Visst, han äter alltid tacksamt det jag lagar, men en hel vecka med rawfood blir nog inte lika enkelt att få med honom på, då lär vi nog få stå och laga två rätter här. Men vem vet? Jag kan ju alltid göra ett försök!
Kram / Emma.
Jag älskar hur kreativ man blir med rawfood och hur fantastiska smaker man upptäcker! Vill dock höja ett varningens finger angående rawfood och magproblem. Gjorde nån slags detox för ett par år sen, delvis för att få bukt med min ibs. Åt enbart rawfood i tio dagar och min mage strejkade och bråkade mer än vanligt. Rå mat kräver ju mycket arbete av magen så det bästa är nog att trappa upp det successivt.
Ja, testa på:) Spännande att höra hur magen mår!! KRAM
Låter fantastiskt gott, vill så gärna testa! Men, läste om hirsen och det står "Hirs innehåller ett slags bitterämne kallat saponiner som tas bort med kokande vatten och innan tillagning bör man därför alltid skölja hirsen i kokande vatten."
Hur förhåller du dig till att fabrikören rekommenderar att man först kokar den i förhållande till receptet på gröten? Är inte särskilt påläst när det gäller hirs, så är nyfiken på din syn på det:)
Jag ar absolut pa! Ater ungefar 60% raw som det ar men vill verkligen prova pa att kora hela vagen under en liten tid, for att se hur det ar. Sommaren ar ju ratta tiden att gora det pa 🙂
Jag är väldigt förtjust i raw food, i synnerhet när det kommer till sötsaker 😉 Helt fantastiskt vilka kreationer man kan få ihop. De sällsynta tillfällen då jag äter "riktigt" fikabröd/efterrätt tycker jag inte alls att det är lika gott längre.
Så här års, när även resten av maten gärna äts "rå" blir det mycket raw food även till frukost, lunch och middag även om jag egentligen inte aktivt tänker på det.
Önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram
Jag är också himla nyfiken på raw food och försöker få in det ett antal gånger i veckan. Frukost och desserter äter mannen med glädje.
Middagarna är han inte lika fascinerad av – om jag inte lägger till kyckling eller fisk till det. Då funkar de plötsligt fast det är samma mat 😉 Tror det sitter mycket i huvudet på honom som egentlign är ganska öppen för det mesta i matväg annars…
Låter kul!
Pelle kan väl laga sin egen mat. Det är väl ändå 2013 🙂
Vilka härliga mattips du bjuder på varje dag. Kan inte bli annat än inspirerad!