Emma Barremyr

Kokoschiamugcakes

God morgon 
 
Kokoschiagröt, kokoschiaplättar, kokoskesokvarg…. och så idag – kokoschiamugcakes!
 
Hur gott?
 
Sååååå gott! 
 
Jag älskar chifrön och den energi de ger mig! Och jag älskar dem tillsammans med krämig kokosmjölk och den milda goda kokossmaken som kokosmjölken ger!
 
 
 
Ingredienser:
1/2 dl extra krämig kokosmjölk
1/2 dl kvarg/ turkisk yoghurt
1/2 dl vatten
2 msk chiafrön
1 banan
2 ägg
2 krm vaniljpulver
2 krm bakpulver
 
Blanda ihop vatten, kokosmjölk och kvarg/ turkisk yoghurt och rör i chiafrön. Rör om och låt svälla en stund. Mosa bananen och häll i tillsammans med ägg, bakpulver och vaniljpulver. Häll upp i microsäker skål/ kopp/ mugg (jag fick ta två då allt inte fick plats i en) och micra på högsta effekt i runt 5 min (håll lite koll då det kan variera mellan olika microvågsugnar).
 
Mina kakor toppades med kesokvarg, hallonpulver, kokoschips, kakaonibs och hallon.
 
 
 
Idag tog vi en sovmorgon jag och Pelle. Med nästan 10 timmar(!) i sömnbanken var vi nog så utvilade. Skönt att få sova ut ordentligt ibland (inte alltid jag lyckas med min morgonpigghet)!
 
Dagen bjuder på ledighet och vi ska för en gång skull passa på att gymma lite ihop samt tillbringa lite tid inne i stan med lunch och shopping!
 
Hoppas att ni får en fin fredag! 
 
PS. Idag ska ni få recept på hemgjorda BOUNTYS som ni frågat efter hela veckan 🙂 DS.
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Hej!

    Tänkte vad tipsa om något mumsigt som jag provade idag: pannkakor gjort på sötpotatis. Vet inte om du kanske testat det innan? I vilket fall är det en trevlig variation från bananpannkakan och faktiskt godare i min mening 🙂

    Jag utgick från detta: http://lillamatderiven.blogspot.se/2013/03/sotpotatispannkakor.html fast hade kokosmjölk istället för vanlig mjölk. Mums, säger jag bara!!

    Tack för en fin och inspirerande blogg!

    Kram.

    Svar:
    Visst har jag testat pannkakor med sötpotatis och kokosmjölk faktiskt, det är så himla gott! Men tack för påminnelsen, var länge sen så det är dags snart igen! Kul att du gillar bloggen! Det glädjer mig! Kram på dig
    Emma Barremyr
  2. Amanda

    Hej! Tack för en super bra blogg! Jag har en fråga jag hoppas du skulle kunna svara på. Jag äter och tränar väldigt bra och har gjort det en lång tid. Om ungefär 1 månad så åker jag till thailand och jag kommer att vara där i ungefär 4 veckor. Jag har varit där många gånger förut så jag vet vilket utbud på mat det är där och det är ju väldigt annorlunda mot vad jag brukar äta. Det är mycket vitt bröd, vitt ris, pommes osv. Eftersom jag är där så länge så vill jag verkligen göra det bästa av situationen och äta så bra jag kan. Har du några tips på vad jag kan äta/dricka osv? Är nudlarna bättre än riset? Är ett fruktfat bra som frukost ( finns inte så mycket andra nyttiga frukost alternativ..) Är den rena kokosmjölken i en kokosnöt nyttigt? Ja, jag skulle verkligen vilja ha hjälp hur jag på bästa sätt kan göra det så hälsosamt som möjligt så jag inte tappar allt. Jag ska försöka gå på promenader på stranden varje dag & hitta gym som jag kan gymma på. Skulle verkligen bli super glad för svar. Kram på dig

  3. Hanna

    Hej!

    Jag ska åka bort nu i 6 veckor och skulle behöva tips på bra konditionsträning som man kan göra när man inte har tillgång till gym 🙂 löpning kör jag redan 3 ggr i veckan, är det okej att köra mer eller är det skadligt för kroppen?

    Supertacksam för svar 🙂

stats