emmabarremyr

Emma Barremyr

Jordnötskakor med choklad- och kokosöverdrag

Hej finisar 
 
Nu ska ni få ett grymt tips på hemgjort godis. På instagram följer jag en tjej som heter Fitbysam – en tjej som gjort en grym livstilsförändring och som lagar massa godsaker som hon lägger upp bilder av på Instagram. Insprerande med andra ord. Har sett att hon även har en blogg där hon numera lägger upp alla recept hon lagar. Ni hittar hennes blogg här <– (klick). För ett bra tag sen fann jag dessa jordnötskakor på hennes instagram och sparade ner receptet, men jag kom aldrig för mig att göra dem – förrän i helgen!
 
Och herre mig skapare – VILKA GODBITAR!
 
Ja, är man ett stort fan av jordnötssmör (som jag är) då lovar jag att du blir svag för denna godbit!
 
 
Ingredienser:
Lager 1
2 msk kokosolja
3 msk jordnötssmör
1 msk kokossocker (eller annan sötning)
2 msk riven kokos
 
Lager 2
1 msk kakao
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap
 
Blanda ihop igredienserna till lager 1 och häll upp i en liten form klädd med aluminiumfolie. Blanda ihop ingredienser till lager 2 och häll över lager 1. Stö över kokosflingor och ställ in i frysen i minst 30 minuter. Ta ut och bryt bitar. Ät innan de smälter!
 
 
 
Perfekt kvällsgodis som försvann med desamma! Dags för en ny sats idag igen skulle jag tro!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. fitbysam.se

  Men åh det här inlägget hade jag missat då jag varit datorlös haha! Satt och googlade mitt namn så såg jag detta. TACK fina du!

  Svar:
  Hihi, så kul! De var helt underbara, så tack själv!
  Emma Barremyr
 2. louise

  Hej Emma!

  Jag undrar vad du har för expertåsikt om agavesirap. Jag har nämligen hört mest dåliga saker om den, men sedan ser jag att hälsosamma tjejer som du använder den. Är det då med måtta och "inget är så dåligt att man aldrig kan äta det", som man brukar uttrycka det i hälsovärlden eller tycker du faktiskt det är ett vettigt alternativ till socker? Jag är nyfiken och lite förvirrad ^^

  Så tack för svar och en superfin blogg!

  Svar:
  Hej! Jag vill inte kalla mig expert inom kost. Agavesirap är en rå och naturlig variant av sötning och inte processad som vanligt vitt socker. Jag använder det som alternativ sötning i små mängder tillsammans med frukt för att få fram den söta smaken! Att äta lite sött då och då är inget farligt, och om man väljer att äta det i form av godis, honung, frukt eller liknande är upp till var och en. Jag vill ha det så naturligt och ekologiskt som möjligt 🙂
  Emma Barremyr
 3. Paria

  Heej!

  Vad är det för märken du använder på dina produkter?

  T. ex Kakaon? Den här verkar vara bra http://www.kungmarkatta.se/produkter/visa-produkt/kakao-250g-237/ men har du andra som du kan tipsa om? Mamma hade köpt hem fairtrade kakao som innehåller surhetsregelerad medel (E501)och jag fick panik. För jag försöker äta allt som inte innehåller E-nr. Och om jag inte vet om det fine. Men så länge jag vet äter jag absolut inget med E! Brukar alltid köpa fazer men efter ha sökt på google och läst så anser många fazer inte heller är bra.. Raw chocolate är nästan som kung markatta? 100% kakao? Eller? =)

  Ha det bäst

  Paria

  Svar:
  Snälla, få inte panik för att du får i dig något e-nummer. Det är bra att ha detta i åtanken och att välja "så rent" som möjligt, men om du får i dig något e-nummer här och där gör verkligen ingenting. Så släpp det! Jag använder mig för det mesta av kakaopulvret från Råvarubutiken –> http://www.ravarubutiken.se/supermat-orter/kakaopulver-250-g.php, men har även köpt kung markattas några gånger 🙂
  Emma Barremyr
 4. Ida

  Om man inte har agavesirap hemma, vad kan jag använda istället för det? 🙂 För jag älskar allt som har med jordnötssmör, så jag MÅSTE göra dessa! hehe!

  Svar:
  Honung, kokossocker, stevia eller vad man nu vill ha för sötning, det spelar inte så stor roll. Det kan dock bli lite kletigt med honung!
  Emma Barremyr
 5. Marja - Baka Sockerfritt

  Åh, vilka godbitar! Vilket smidigt recept, det kräver minimalt med tid (förutom väntan då).

  Svar:
  Precis, himla snabbt och smidigt, och dessutom tokgott – om man gillar jordnötssmör 😀
  Emma Barremyr
 6. frida

  Hej Emma!

  Är nyfiken på vad du använder för kamera när du fotar till bloggen.

  Och angående de här bilderna,- vad är det för kritvit miljö? Har du papper som underlag eller har du någon mini"studio"?

  Vill också kunna fota så!

  kram Frida

  Svar:
  Hej! Jag har en canan eos 550d och är supernöjd med den 😀 Ingen studio eller speciellt underlag på dessa bilder. De är tagna på mitt vita matbord som står nära fönstret = mycket ljus 😀 Att fota är svårt och det har tagit lång tid för mig att lära mig, så mitt bästa tips är att öva öva och öva 😀 Till slut blir det bra! Lycka till 🙂 Kram
  Emma Barremyr
 7. Anonym

  Har du sprungit något 5km lopp?

  Om du har det vilken tid fick du?

  Svar:
  Har faktiskt aldrig sprungit något lopp, men skulle vara kul att satsa på en löparsäsong nästa år med lite lopp 😀 Idag springer jag 5 km på 25 min, men kanske skulle gå snabbare om jag var med på ett lopp 🙂
  Emma Barremyr
stats