Hej finisar ♥
Nu ska ni få ett grymt tips på hemgjort godis. På instagram följer jag en tjej som heter Fitbysam – en tjej som gjort en grym livstilsförändring och som lagar massa godsaker som hon lägger upp bilder av på Instagram. Insprerande med andra ord. Har sett att hon även har en blogg där hon numera lägger upp alla recept hon lagar. Ni hittar hennes blogg här <– (klick). För ett bra tag sen fann jag dessa jordnötskakor på hennes instagram och sparade ner receptet, men jag kom aldrig för mig att göra dem – förrän i helgen!
Och herre mig skapare – VILKA GODBITAR!
Ja, är man ett stort fan av jordnötssmör (som jag är) då lovar jag att du blir svag för denna godbit!
Ingredienser:
Lager 1
2 msk kokosolja
3 msk jordnötssmör
1 msk kokossocker (eller annan sötning)
2 msk riven kokos
Lager 2
1 msk kakao
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap
Blanda ihop igredienserna till lager 1 och häll upp i en liten form klädd med aluminiumfolie. Blanda ihop ingredienser till lager 2 och häll över lager 1. Stö över kokosflingor och ställ in i frysen i minst 30 minuter. Ta ut och bryt bitar. Ät innan de smälter!
Perfekt kvällsgodis som försvann med desamma! Dags för en ny sats idag igen skulle jag tro!
Kram / Emma.
Men åh det här inlägget hade jag missat då jag varit datorlös haha! Satt och googlade mitt namn så såg jag detta. TACK fina du!
Den här varianten har jag aldrig provat (ser dock god ut!), men däremot har jag en egen jordnötskaka som jag och alla andra som provat den fullkomligt älskar. Den är busenkel att göra dessutom! En kaka som stillar sötsugen och gör en lycklig helt enkelt 🙂 http://skinnyjeans.devote.se/blogs/25718396/jordnoetskaka—recept.htm
Hej Emma!
Jag undrar vad du har för expertåsikt om agavesirap. Jag har nämligen hört mest dåliga saker om den, men sedan ser jag att hälsosamma tjejer som du använder den. Är det då med måtta och "inget är så dåligt att man aldrig kan äta det", som man brukar uttrycka det i hälsovärlden eller tycker du faktiskt det är ett vettigt alternativ till socker? Jag är nyfiken och lite förvirrad ^^
Så tack för svar och en superfin blogg!
Heej!
Vad är det för märken du använder på dina produkter?
T. ex Kakaon? Den här verkar vara bra http://www.kungmarkatta.se/produkter/visa-produkt/kakao-250g-237/ men har du andra som du kan tipsa om? Mamma hade köpt hem fairtrade kakao som innehåller surhetsregelerad medel (E501)och jag fick panik. För jag försöker äta allt som inte innehåller E-nr. Och om jag inte vet om det fine. Men så länge jag vet äter jag absolut inget med E! Brukar alltid köpa fazer men efter ha sökt på google och läst så anser många fazer inte heller är bra.. Raw chocolate är nästan som kung markatta? 100% kakao? Eller? =)
Ha det bäst
Paria
Om man inte har agavesirap hemma, vad kan jag använda istället för det? 🙂 För jag älskar allt som har med jordnötssmör, så jag MÅSTE göra dessa! hehe!
Åh, vilka godbitar! Vilket smidigt recept, det kräver minimalt med tid (förutom väntan då).
Hej Emma!
Är nyfiken på vad du använder för kamera när du fotar till bloggen.
Och angående de här bilderna,- vad är det för kritvit miljö? Har du papper som underlag eller har du någon mini"studio"?
Vill också kunna fota så!
kram Frida
mums!!! dessa ska testas! 🙂
Har du sprungit något 5km lopp?
Om du har det vilken tid fick du?