Emma Barremyr

Tacomiddag med sötpotatischips

Hej kompisar 
 
Eftermiddagen i gymmet bara försvann! Helt plötsligt var klockan ”dags att gå hem” och jag hoppade upp på cykeln och trampade hemåt. Att cykla är en sån frihet! Inga busstider att passa, frisk luft på vägen samtidigt som det går fort att transportera sig! 
 
Vardagsmotion är härligt!
 
Eftersom helgen inte riktigt blev som planerat (matmässigt) blev det gårdagens planerade middag till middag idag istället. Tacos med sötpotatischips, basilikasås med vitlök och såklart massa goda grönisar. Och såklart en hög med oliver!
 
Mmmmmmmmm!!!!
 
 
 
Tacosfärs:
400 g färs (vi hade nöt idag)
1 tsk salt
1 tsk chilipeppar
2 tsk spiskummin
2 tsk oregano
1,5 tsk paprikapulver
Svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
Vatten
 
Bryn köttfärsen i en panna. Krydda efter smak, jag gillar när det smakar så testa dig fram om du inte vill ha för starkt. 
 
Recept på sötpotatischipsen hittar du här <– (klick).
 
Basilika- och vitlökssås:
2 dl turkisk yoghurt
100 gram fetaost
1/2 – 1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
Örtsalt
 
Stavmixa ihop alla ingredienser! Njut av en enkel med ack så god sås!
 
 
 
Nu tänkte jag skämma bort min älskade pojkvän som ställde upp för mig idag när det krisade. Han finns alltid där och jag är så tacksam för det! Så pojkvänsmys står det på schemat resten av kvällen (som blir tidig då det står morgonyoga 06.45 på schemat imorgon bitti).
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Hej! Jag lagade sötpotatischips hemma och fick dom knapriga iaf lite och hade dom då dubbelt längre än vad tiden i receptet var och dom vart mörka och krympte jätte mycket men jätte goda! Jag gjorde ju det här sent på kvällen för skulle spara till dagen efter men då var dom sega och mjuka, hur ska man förvara dom när man lagar om man vill spara dom till en annan dag? Gjorde jag något fel? Eller går dom bara och äta samma dag man lagar dom? Jag förvarade dom i en burk i alla fall. H//Caroline

    Svar:
    Hej! Jag vet inte vad du gjorde och varför de blev sega. Mina blir ganska hårda och knapriga och jag brukar förvara dem i en burk i skåpet! Testa igen och ha dem inne lite längre tills de blir hårda!
    Emma Barremyr
stats