Emma Barremyr

Chokladbollsröra med carob

God morgon vänner 
 
Lyxfrulle på en onsdag?
 
Jajamensan! En chokladbollsröra, pimpad med carob och serverad med hallon och jordnötsfluff fick bli dagens finfrukost då jag har lite ”sovmorgon” och inte börjar förrän 8.15 = lite extra tid på frukost. Lägger i och för sig alltid extra tid på frukost, men kunde sitta och njuta lite längre idag om man säger så då!
 
 
Ingredienser :
1,5 dl keso
2/3 dl havregryn
2 msk kokosflingor (uteslöt kokosen idag!)
1/2 msk kakao
1/2 msk carob
1 krm vaniljpulver
1 banan
1 dl hallon
1 äggvita
0,75 dl kvarg
1-2 tsk sötning (agave, honung, kokossocker)
1 msk jordnötssmör
 
Stavmixa keso, havregryn, kokosflingor, vaniljpulver, kakao, carob och banan till en röra. Lägg upp på ett fat. Mosa hallon med en gaffel och häll över röran. Elvispa äggvitan till ett fluff och häll sedan i kvarg, honung och jordnötssmör. Elvispa till en jämn smet som du sedan toppar hela kalaset med. Stö över lite kokosflingor – t och njut!
 
 
Vad roligt att ni är så många som är med i tävlingen <– (klicka för att vara med och tävla)! Det är jättekul att läsa om alla era grymma mellanmålstips och det känns nu som om jag bara skulle vilja leva på mellanmål ett bra tag framöver 🙂
 
Tävlingen avslutas kl. 15.00 idag och därefter kommer en vinnare dras som presenteras imorgon!
 
Nu ska jag kila till gymmet för att köra PT-kunder hela förmiddagen! Därefter blir det behandling för benen och sen åker jag upp till Torsby (dags för jobb igen imorgon).
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Åh vad smaskigt det låter och ser ut. Denna kombination måste jag som älskar choklad, gröt, kvarg (och okej, hela köret) testa. Vad tror du om att köra raw kakao istället för carob? Äger nämligen inget carob pulver, än. Blir den då väldig olik i smak i förhållande till hur den ”ska” vara? Blir säkert gott ändå dock 🙂 Tack för grymma recept! Har själv bakat glutenfria och sockerfria lussebullar precis. Kika gärna in om du ännu inte har ett bra recept på det 😀 Kram

    1. Emma

      Ja testa! Är underbart gott 😀 Och det funkar med kakao, det hade jag i denna gången. Brukar variera lite 🙂 Tack själv för ditt tips, får kika in! Kram

stats