Emma Barremyr

Svar på läsarfrågor

Hej emma! Jag tränar varje dag i form av kondition plus lite styrka. Jag har snart hållt på i 4 månader utan nå visare resultat. Jag är absolut inte fet men nog har ja fett som ska bort. Och varje gång efter ja ätit blir magen helt utspänd. Snälla ge mig tips på botning o vad ja kan göra för fel.
 
Vid träning bryts kroppen ner och om du tränar varje dag får den aldrig en chans att återhämta och bygga upp sig igen. Det kan vara anledningen till dina uteblivna resultat. För att få resultat i träningen är även variationen viktig! Vad gäller kosten är det svårt för mig att svara på då jag inte vet hur din kosthållning ser ut. Både laktos och gluten är känsligt för tarmarna och genom att testa utesluta detta ur din kost kan du se om du blir bättre i magen. Uppblåst mage kan också bero på stress, för mycket snabba kolhydrater eller för lång tid mellan måltiderna. Mitt tips är att ta kontakt med sjukvården där de kan hjälpa dig med en utredning. Hoppas du blir bättre!
 
Åååh det lät sjuukt gott! Tack iaf för en superbra blogg:) jag ska springa ett lopp om några veckor och tänkte börja löpträna 3-4 gånger i veckan och köra styrka 2-3 ggr. Jag tänkte bara höra om du tycker att jag ska lägga till/ändra något i min kost? Just nu äter jag havregrynsgröttill frukost, nån sorts protein + grönsaker till lunch/middag, ev en frukt och dadlar/russin emellan, proteinshake och en halv banan efter träning och 50-100 g grekisk youghurt m. 30 g keso, lite mandlar och russin till kvällsmål. Sen undrar jag också om grovt bröd med kalkon är ett bra mellanmål eller är det för mycket kolhydrater? Skulle va jättetacksam om du svarade så jag kan prestera mitt bästa på loppet 😀
 
Vad roligt att du gillar bloggen, det gör mig glad! Du kommer alltså träna 6-7 gånger i veckan – vilket är väldigt mycket och därför kommer du behöva äta mycket energi för att orka prestera. Grovt bröd är en bra kolhydratkälla, vilket du behöver om du kommer löpträna såpass mycket! Vid träning är det kolhydraterna som är själva ”bränslet”, men tänk på att få i dig dem i rätt form, alltså av det långsamma slaget. Det du äter ser väldigt bra ut, men för att veta om det är ”optimalt” är svårt att säga då jag inte vet vem du är.
 
Hitta till din blogg idag och är FAST! Åh så många bra och grymma recept! Läste nyss också att du äter glutenfritt vilket är gryyymt då jag försökt med det jag med (de här med bröd osv är så svårt). Jag har nu några frågor: 
– Carobpulver, kan man köpa det i vanlig matbutik? Vad är det bra till?Istället för kakao? 
– Vad för kakao ska man använda sig utav? (har icas vanliga bara..) 
– Kokosmjölk, är det den från asien-hyllan? 
– Kokosmjöl, kan man göra själv? Vart köper man det annars?
 
Vad roligt att höra att du gillar bloggen så mycket! 
 
Carobpulver har jag inte hittat i någon vanlig matbutik, utan det säljs på hälsokoster. Själv klickar jag hem det härifrån <– (klick). Carob liknar kakao fast har en sötare och mer kolaaktig smak. Det sägs vara bra mot kräkningar, diarréer och oroliga magar. 
 
Jag köper rå kakao härifrån <– (klick). Rå kakao är rena näringsbomberna, ett superfood! Det finns i stort sett inget annat livsmedel som innehåller så mycket antioxidanter som rå kakao gör. Dessutom hittar du även bra fetter, proteiner, järn, magnesium, fosfor, krom, svavel och andra nyttigheter i den råa varianten. Att kakaon är rå innebär att den är rostad under 40 °c och därmed behålls alla näringsämnen kvar i produkten.
 
Kokosmjölken hittar du på asienhyllan i affären. Santa Marias extra creamy <– (klick) är godast och den jag använder mig av.
 
Jag har aldrig gjort kokosmjöl själv. Idag hittar du kokosmjöl i de flesta vanliga matbutikerna. Både Risenta och Kung Markatta har numera kokosmjöl som står bland bakgrejerna i butikerna.
 
Låter härligt! Jag undrar om du skulle kunna skriva ett inlägg om tränings och träningsverk? 
För jag har alltid trott att träningsverk är bra (att det är ett tecken på att man har tränat hårt). Vi pratade om träning, gym och träningsverk jag om mina kompisar och de sa att det var dåligt att jag fortfarande får träningsverk nu när jag har tränat en gång i veckan ett par veckor. Jag har ju höjt vikter och gör lite mer övningar (alltså tränar jag hårdare nu än förut). Tack för en superbra blogg
 
Träningsvärk är bra, just för att det visar att man gjort något som kroppen inte är van vid – och det är just det som träningen handlar om – att hela tiden utmana kroppen med nya övningar och vaierande intensitet. Variationen ger det bästa resultatet i längden och då kommer träningsvärken finnas där ofta. Jag har typ jämt träningsvärk någonstans just för att jag alltid varierar träningen såpass mycket! Så att du har träningsvärk när du höjer vikterna och lägger till andra övningar är ett tecken är att din träning är effektiv – fortsätt så!
 
Missade precis frågestunden! Attans. Testar i alla fall 🙂 Skulle vara superkul med ett inlägg ”I mitt skafferi”. Det måste vara fullproppat med roligheter!
 
Gjorde ett sånt inlägg för inte så länge sen. Du hittar det här <– (klick).
 
Hej 🙂 jag är en väääääldig periodare! Och tröttnar på saker väldigt snabbt 🙁 men nu har jag tänkt påbörja en grej på morgonen och på kvällen när jag går upp eller går och lägger mig. Nämligen göra 10 squats och typ 10-15 situps varje dag.. Tror du de är för lite upprepningar eller tror du de kan göra skillnad? Måste man göra mer för att se resultat? Kram
 
Hej! Resultaten kommer av variation. Till en början är det jättebra och all träning är bra träning (bara den genomförs), men allteftersom kroppen vänjer sig behöver den nya utmaningar för att det ska ge resultat (varierande intensitet och nya övningar). Glöm inte bort att musklerna behöver vila också och att träna samma sak varje dag är inget som jag skulle rekommendera. 
 
Hejhopp! Har länge undrat vad det blir för skillnad om man använder mandelmjöl eller kokosmjöl istället för de vanliga mjölsorterna när man bakar? 🙂
 
Mandelmjöl och kokosmjöl har en högre fetthalt i form av nyttiga fetter, lägre kolhydrathalt och hög fiberhalt. Dessa mjölsorter är bättre än t.ex. vetemjöl just för att det ger mer näring, mättar bättre och påverkar inte blodsockret lika negativt. 
 
Ser gott ut! Hur ofta ska man stretcha? Hur ofta stretchar du? =)
 
Just nu stretchar jag inte så mycket, utan använder för det mesta foamrollern för att mjuka upp musklerna efter mina träningspass. Forskning visar att statisk stretch inte ger vidare bra resultat. Däremot är dynamisk rörlighet något som många av oss skulle behöva köra mer av. Under dynamisk rörlighet jobbar du hela tiden aktivt med att gå ut i ytterlägen över leden för att ”tänja” lite på gränserna. På så vis blir vi rörligare över lederna.
 
Eftersom jag är gammal elitgymnast är jag ganska överrörlig och har egentligen inget behov av att stretcha. Däremot förebygger jag stelhet och mjukar upp bindväven genom dynamisk rörlighet och foamrollermassge. Detta är något jag rekommenderar framför statisk stretch.
 
Mums! jag skulle jätte gärna vilja ha svar på denna frågan! är det ok att powerwalka 30-45 min varje dag? men vila en dag i veckan typ? eller kan man powerwalka varje dag?
 
Powerwalka kan du göra varje dag då det inte bildas någon mjölksyra som gör musklerna sura då. Promenader är alltså inget som kroppen behöver återhämta sig ifrån och därför kan du göra det varje dag!
 
Fler svar på frågor kommer, jag jobbar så fort jag kan med dem!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Elin

  Hej! Du är så snäll som ger bra tips och svarar på frågor =)

  Jag har varit hos en naprapat, ´jag har problem med sätesmuskler och ländrygg, vilket gör att jag över använder bröstryggen och spänner nacken- därav nackont och ont i rygg. Han har sagt att jag får köra crosstrainer, promenad och cykel och även styrke övnnigar som inte gör att jag ”böjer” sätet (knäböj är dock OK).Har du tips på några bra core övningar? (det är främst där jag behöver bli starkare antar jag…) vid leg extensions spänner jag nacken ! Att stå på balans bräda måste ju vara ok i alla fall? Då aktivera jag ju bålen fast slappnar av i axlarna.

  Svar:
  Om du tittar under fliken "övningstips" hittar du flera bra coreövingar 🙂 Balansbräda skulle jag tro är okej, jobba med det 🙂
  Emma Barremyr
stats