emmabarremyr

Emma Barremyr

Hembakade tunnbröd med sötpotatis

God morgon vänner 
Gårdagens lediga eftermiddag ägnades åt att baka ännu mera bröd. Blev påfyllning av en nötlimpa (som jag denna gång även slängde i 1 dl russin för omväxlings skull) samt ett experiment med sötpotatis som resulterade i söta små tunnbröd som fick mig att drega när jag provsmakade med en stor klick smör på. Gudars så gott!
Som vanligt är brödet glutenfritt, men de glutenfria mjölerna går såklart att byta ut till vanligt mjöl såsom dinkelmjöl, grahamsmjöl, rågsikt eller vete.
Ingredienser:
50 gram smör
2,5 dl mandelmjölk
2 msk honung
2 tsk brödkryddor
1 tsk salt
0,5 påse torrjäst
3 dl sojamjöl
5 dl havremjöl
300 gram kokt sötpotatis
Smält smöret och häll i mandelmjölk, honung och kryddor. Värm till fingervarmt. Blanda 3 dl havremjöl och 3 dl sojamjöl med jäst och häll på degspadet. Arbeta ihop en kladdig deg. Låt jäsa under bakduk i ungefär en timme. Pressa sedan den nykokta potatisen och knåda in den i degen och tillsätt så mycket av resten av mjölet du behöver tills den inte kladdar längre. Dela degen i små delar och kavla ut dem till små runda kakor. Stek bröden på medeltemperatur i en stekpanna någon minut på varje sida tills de får lite färg! 
Lite senare svarar jag på en viktig läsarfråga här på bloggen, kika in igen då!
Så länge vill jag önska er en fin onsdag!
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emmy

  Hej!
  Fantastiska!! Läste att du brukar frysa, vilket jag tycker är toppen att det går att göra! Men hur tinar du dina på bästa sätt? Av sig själva i rumstemperatur, ugn, Micro etc..? 🙂 Tack för en bra blogg med grymma recept!! 🙂

 2. Maria

  Hej! Gjorde dom här tunnbröden i helgen, sjuuuuukt goda!!! 😀

  Men det blev ju väldigt många. Hur förvarar du dem? Kyl/frys/rumstemp? Vill ju inte att de ska hinna bli dåliga 🙁

  Kram!

  Svar:
  Hej! Vad kul att du gillade dem 😀 jag brukar ha dem i frysen med runt 4 i varje påse! Så är det bara att plocka fram när du vill ha 😀
  Emma Barremyr
 3. Louise

  Jag gjorde dessa bröd idag. Bytte ut lite ingredienser, som man brukar…

  Såå goda! Godast hittills är de med smör och kalkon på 😀

 4. cornelia

  Hejsan, J Jag är byggd så jag har jätte smal midja och sen mer bastanta och grova armar och ben, jag hade velat ha mer slanka, muskliga armar. Jag är 168 lång och väger 53 kg, så med andra ord är jag inte alls överviktig eller liknande. Men hade velat ha snyggare armar. Om jag tränar tymgder för armarna kommer de byggas muskler under mitt "fett" på armarna, eller kommer det hjälpa mig att få smala och snygga armar. Min kompis säger till mig att jag måste gå ner i vikt för att få smalare armar, men det vill jag ej, för jag går bara ner i midjemått då och där är jag redan jätte liten……. hur gör jag för att få smala slanka armar muskliga armar? vill inte att muskler under det fett jag har. Tack på förhand!

 5. Gabriella

  Hej! Gäller vikten för sötpotatisen innan eller efter kokning? Vet inte om det är någon skillnad, men om det skulle vara det? Kram

  Svar:
  Jag vägde den innan jag kokade den 😀 kram
  Emma Barremyr
 6. Rebecca

  Ojoj ser väääldigt gott ut! synd att jag saknar hälften av ingredienserna. Annars skulle jag göra dem på direkten! 🙂

  Svar:
  Vad roligt att höra! Du får köpa hem och testa sedan 😀
  Emma Barremyr
 7. cornelia

  Hejsan, J Jag är byggd så jag har jätte smal midja och sen mer bastanta och grova armar och ben, jag hade velat ha mer slanka, muskliga armar. Jag är 168 lång och väger 53 kg, så med andra ord är jag inte alls överviktig eller liknande. Men hade velat ha snyggare armar. Om jag tränar tymgder för armarna kommer de byggas muskler under mitt "fett" på armarna, eller kommer det hjälpa mig att få smala och snygga armar. Min kompis säger till mig att jag måste gå ner i vikt för att få smalare armar, men det vill jag ej, för jag går bara ner i midjemått då och där är jag redan jätte liten……. hur gör jag för att få smala slanka armar muskliga armar? vill inte att muskler under det fett jag har. Tack på förhand!

  1. Sofia

   Hej cornelia!
   Musklerna kommer precis som du säger att lägga sig under fettet på armarna, men det är absolut inget fel med stora starka armar:) Din kompis har rätt, man kan inte punktförbränna fett utan du skulle i sådana fall bli tvungen att gå ner i vikt.
   Ha det bra

stats