Hej vänner ♥
Chiafrön är ett riktigt superfrö. Det innehåller 8 gånger så mycket omega 3 än lax, 15 gånger mer magnesium än broccoli, 5 gånger mer kalcium än mjölk, 3 gånger mer järn än spenat, 3 gånger mer antioxidanter än blåbär, per protein än havre och vete samt massa andra vitaminer och mineraler.
Härom kvällen gjorde jag och min kärlek en chiapudding till kvällsmys. Receptet hittade jag hos Annie och jag blev glatt överraskad över hur gott det var! Ett riktigt fräscht, fruktigt och nyttigt alternativ till efterrätt, kvällsmys, mellis eller helggottis.
Chiapudding på jordgubbar och hallon: mixa ihop 1 dl hallon, 1 dl jordgubbar, 1 dl vatten och smaksätt med honung, kanel och nejlika.Blanda i 3 msk chiafrön och låt svälla i kylen minst en kvart. Servera med kokosgrädde och kokoschips.
Lördagstips från mig!
Kram / Emma.
Jag undrar om receptet är till 1 eller 2 portioner? 🙂
Det är för två personer 🙂
Tack! Ska testas ikväll!! 🙂
Kul, hoppas du gillar det 🙂
Denna var såå god! Även min sockergris till pappa gillade detta, trots avsaknad av socker och vetemjöl 😉 Denna kommer göras flera gånger!!
SV: Jag såg detta vid nästa försök 😉 Ofta brukar jag inte tänka på vilket utan klickar mig bara vidare, men nu ville jag ju att du verkligen skulle få länken och receptet 😉
Gör så – det är alltid roligt att kunna inspireras av varandra!
SV: Oh, det var en väldigt avancerad procedur att få till den där gröten – 2msk chiafrön som blandas med 1dl vatten, vilket man sedan låter svälla i kylen under natten 😉 Trots att gröten i sig inte smakade så mycket, var det ändå något visst med den och jag gillade den! Tillsammans med en massa goda tillbehör kan den dessutom varieras i all oändlighet – bara fantasin som sätter gränser.
Receptet/bilden hittar du här: http://ellinorsworld.blogspot.se/2013/02/chiagrot.html
Kram
Vill bara säga tack för en superbra blogg! Du är en gryym förebild och sååå kul med IBS-anpassad mat!!! Gjorde nyss ditt bananbröd! Love it!
Oh, detta skall jag prova! Gjorde chiagröt till frukost häromdagen. Även om gröten i sig inte smakade så mycket, gillade jag den väldigt mycket och genom att variera tillbehören kan det nog bli riktigt, riktigt bra!
Kan du inte nämna fler super frön och deras värdefulla innehåll, som du gjorde med nötter 🙂 eller har jag bara missat det? 🙂
Hej! Någon annan ställde en fråga om nötter, och jag har också några. Varför är saltade nötter onyttigare än naturella? Hur mycket salt behöver man, alltså varierar det från person till person? Jag saltar aldrig maten och äter aldrig snacks med salt i, men ändå säger folk att jag borde äta naturella nötter istället. Jag äter en handfull saltade nötter typ två gånger i veckan, det är väl okej?
Vilken fin färg det blir på puddingen! Har hört mycket gott om chaifrön i olika puddingar 🙂