Emma Barremyr

Soffläge och vila

God morgon 
 
 
Min kropp verkar inte vilja bli frisk trots att jag vilat och tagit det lugnt hela veckan. Igår smög sig febern på igen och jag fick stanna hemma hela dagen och inatt kom halsontet tillbaka. Fruktansvärt störande! Så idag blir det sängläge hela dagen för att kunna bli frisk så snart som möjligt! Hålla tillbaka och försöka tänka på något annat än det extrema träningssug som kryper i kroppen är inte det lättaste, men jag försöker njuta av andra saker som jag tycker om istället. Positivt är ju att jag har massa tid till allt administrativt jobb med företaget!
 
 
Jag hade verkligen glömt bort hur gott det är med ugnsbakad gröt och körde en favorit i repris idag igen. Det här kan vara den godaste. En fin balans mellan krämighet, sött och salt. Ugnsbakad jornötsgröt med päron och kokos. Har gjort ned förut och det receptet hittar du här (<–klick). Men idag ändrade jag om lite bland ingredienserna och dagens receptet hittar du här nedan 🙂
 
 
Ingredienser:
1 dl havregryn
1/2 mosad banan
1/2 päron hackat i bitar
1/2 dl äggvita
2 msk mjölk
1 msk jordnötssmör
1 krsm bakpulver
Kokosflingor (till topping)
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i en ugnssäker portionsform. Strö över kokos och grädda i 15-20 minuter. Servera med keso
 
Och du, passa så att du inte dreglar 🙂
 
 
En lugn morgon i soffan följs nu av dator jobb, även det i soffläge!
 
Hoppas att ni får en fin torsdag!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Erica

  Hej! Jag har delat med mig av det här receptet på min blogg. Kopierade direkt från din blogg men har länkat både bloggen och det här inlägget så jag hoppas att det är okej! 🙂
  Ha en bra dag!

 2. Linda

  Som vanligt Emma – sjuukt gott!

  Jag hade inga havregryn hemma och körde på boveteflingor istället, smaksatte med hasselnötssmör istället för jordnöt! MUMS!

  Du är en grym inspiration 😀

  Kram

  Svar:
  Ja jag älskar verkligen denna gröt! Nötsmörer är sååå gott i gröt 😀 vad roligt att du gillade! Kram på dig
  Emma Barremyr
 3. Sanna

  Åhå, ser supergott ut! Hoppas du snart känner sig slutvilad och får energin tillbaka 🙂

  Svar:
  Tack! Jag vilar allt jag kan 😀
  Emma Barremyr
 4. s

  jag tror du gör bäst i att inte arbeta alls. det kan gå illa om man inte tar hand om sin förkylning. låt dig VILA!

  Svar:
  Svårt, men du har rätt! 😉
  Emma Barremyr
 5. ida

  åh, verkar ju helt fantastiskt gott! har en liten fråga bara, hinner päronbitarna bli helt mjuka? ja tål nämligen inte päron, men är dom tillagade brukar det gå bra! annars får jag ta fram rivjärnt istället 🙂

  Svar:
  Jag tyckte att det kändes tillagade, men ett rivjärn funkar ju lika bra det med 🙂 Bättre att du är på den säkra sidan, för säkerhetens skull 🙂
  Emma Barremyr
stats