Hej vänner ♥
Dagens utmaning är att laga era bästa juliga recept och nu tänkte jag bjuda på mitt – fisk i saffran- och kokossås serverat med fullkornsris som var våran middag igår!
Det är en sån där gudomlig rätt som bara smälter i munnen!
Ingredienser (4 personer):
400 g fisk (vi hade lax denna gång)
2 nävar skalade räkor
1 burk kokosmjölk
1 dl turkisk yoghurt (kokbar)
1 påse saffran
1 fiskbuljong
1,5 tsk sambal oelek
Svartpeppar och örtsalt
Blanda ihop kokosmjölk, turkisk yoghurt, saffran, fiskbuljong, salmbal oelek, svartpeppar och örtsalt och koka upp. Lägg i fisken (ska vara tinad) och låt den sjuda på svag värme i ca tio minuter. Red såsen och släng i räkorna. Smaka av och servera sedan med fullkornsris och en smarrig sallad!
Ett sätt att lyxa till måltidsvattnet är att slänga i några frysta hallon! Tipstips 😀
Hoppas ni lagar goda middagar ikväll!
Kram / Emma.
Åh ska testa denna rätt någon dag 🙂