Emma Barremyr

Fisk- och skaldjursgryta med saffran

Hej vänner 
Det har varit en lång dag här på jobbet, men nu är äntligen kvällen här och det är snart tillåtelse att gå och lägga sig. Hehe. Kvällstrött som jag är har jag redan längtat efter sängen en stund. Finns ingen gång som sängen är så skön som den är när man kryper ner på kvällen 😀
I matlådan idag hade jag rester från gårdagens middag som var en himla god fisk och skaldjursgryta med saffran som serverades tillsammans med quinoa och en underbar sallad gjord på krispsallat, tomater, gurka, paprika, oliver och granatäpple.
Ingredienser (6 personer):
500 g torsk
200 g skalade räkor
2 dl vispgrädde
2 dl cremé fraiche
1 paket saffran
2-3 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 paket krossade tomater
1-2 tsk sambal oelek
1,5 msk tomatpuré
1 fiskbuljong
Salt och peppar
Hacka och stek lök och pressad vitlök i smör. Häll i saffran och låt löken bli mjuk. Häll på krossade tomater, grädde, cremé fraiche, tomatpuré, sambal oelek och ett par dl vatten. Smula i en fiskbuljong, salta och peppra efter smak. Skär fisken i bitar och lägg ner den i grytan. Låt den sjuda i ca 10 minuter och lägg sedan i de skalade räkorna. Låt det bli varmt och servera sedan med quinoa och en sallad. Underbart gott!
Jag älskar saffran i mat och spreciellt till olika fiskrätter – har ni provat?
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats