Hej ♥
Just det, jag hann ju med ett bak igår också. Små söta black bean brownies med recept från Fannys blogg. Mina blev inte riktigt lika perfekta till utseendet, men de blev himlans goda!
Jag måste medge att jag var lite skeptiskt till svarta bönor som bas i brownie, det är inget jag provat förut. Däremot har kikärtor, avokado, sötpotatis, banan och diverse nötter stått som grund till olika slags bakverk jag gjort tidigare, så varför inte testa bruna bönor också? Resultatet? Oförväntat gott.
Ingredienser:
2 1/2 dl svarta bönor
1 ägg + 2 äggvitor
1 banan
5 msk kokossmör/ kokosolja
1/2 dl äppelmos
1/4 dl honung
1/2 tsk vaniljpulver
5 1/2 msk kakao
1 tsk bakpluver
1/2 tsk bikarbonat
Smörj en ugnsform och sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienser noga till en jämn smet och häll upp den i formen. Grädda i ugnen i 20-35 minuter (beroende på ugn). Använd provsticka – det är klart när den är torr. Ta ut och låt svalna, skär sedan upp små fyrkanter som du förvarar i kylskåpet.
Receptet är i stort sett precis samma som Fannys. Jag bytte bara ut 1/4 dl sirap mot en banan samt kokosoljan till kokossmör.
Idag har jag även hunnit med att göra pepparkaksknäck enligt det här (<–klick) receptet, samt en ny sats nyttiga pepparkakor (<–klick) med kikärtor som bas.
Black bean brownies, pepparkakor och pepparkaksknäck – alla dessa härligheter ska jag ha med som snack till glöggkvällen med mina vänner idag.
Kram / Emma.
Hej Emma!
Har följt din blogg i ett år nu och jag har lagat/bakat många av recepten här på sidan 🙂 Tummen upp för dom, hittar alltid något inspirerande här! Har märkt att jag med mår mycket bättre om jag utesluter gluten och jag märker att min mage mår mycket bättre sen jag började följa din blogg 🙂 Tack för det!
Testade dessa brownies idag och bytte äpplemoset mot några mixade dadlar, supergott! Man känner verkligen inte att det är svarta bönor i! Keep up the good work! Moa
Hej Moa! Vad kul att du följer bloggen och gillar den 🙂 Också roligt att höra att du testar receptet och gillar även dem! Tack för din kommentar, det är alltid roligt att få höra era åsikter och pepp! Kram
Åh, jag har köpt i paket och inte i burk. Tror du det fungerar också?
herreguud så goda de blev !
jag bakade dessa idag och var tidigare lite skeptisk till det där med bönor i bakning men ack så fel jag hadvaniljkesella och hallonsås blev det riktigt lyxigt,De blev helt underbara och tillsammans med hoppas det är ok att jag kopierar detta recepttill min lilla blogg, länkar givetvis din och säger vart receptet kommer från 🙂
kramar
Vad kul att du gillade bloggen, du är så välkommen att kommentera och tycka och tänka! Tycker din blogg verkar riktigt fin också, kommer absolut kolla in den mer! Jag brukar försöka få fram lampor och korrigera ljuset i redigering men det blir ju sådär… matbloggarens bästa tid måste ju vara sommaren 🙂
Fanny R är verkligen klurig på bakning 🙂 är själv kräsen på matbloggare men hon har blivit en favorit. Din blogg har jag just ramlat in på! fantastiskt ljusa fina bilder. Jag tycker det börjar bli svårt att få till bra bilder nu när det är mörkt ute, fast jag har en riktigt bra ljuskänslig kamera och objektiv. Upplever du samma problem eller har du nått bra knep?
Spännande recept!
Jag har faktiskt aldrig bakat med bönor..
Morotskaka och rödbetskaka har jag ju testat.
Funderar på att testa en sockerfri och smörfri spenat/vinbärskaka och en squash/apelsin/valnötterkaka! 😀
Hej Emma!! 🙂
Älskar din blogg! När du använder svarta bönor här, är de inlagda eller torkade då? 🙂
Hur stor form använde du? 🙂
Älskar black bean brownies 🙂 Så mumsigt allt såg ut!