emmabarremyr

Emma Barremyr

Proteinkakor med blåbär och vanilj

Hej vänner 
 
Mellanmål är otroligt viktigt för att hålla blodsockret på en jämn nivå under hela dagen, och då gäller det att välja rätt sorts mellanmål också. Dessa proteinkakor innehåller fina fetter från cashewnötter och kokosolja, kolhydrater från havre, proteiner från äggvita (och lite från nötterna) samt vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter från blåbär och banan (finns också i nötterna). Det är fina näringsämnen som påverkar blodsockret positivt och ger en långsam stigning och bra mättnadskänsla.
 
Vill ni ha receptet? Ja, det är klart ni vill… 🙂
 
 
Ingredienser:
3 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 mosad banan
2 dl frysta blåbär
2 tsk vaniljpulver
1 msk smält kokosolja
2 äggvitor
 
Sätt ugnen på 200 grader. Låt blåbären tina på en tallrik med hushållspapper som “suger upp” vätskan som blir när blåbären tinar. Mixa nötterna tillsammans med vaniljpulver till ett mjöl. Mosa bananen och blanda ihop med blåbär, nötmjölet, kokosolja och äggvitor. Klicka ut runda klickar på en bakplåtspappersklädd plåt och kör in i ugnen 10-15 minuter.
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmabarremyr

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  Hej! Åh va goda kakorna såg ut! Hur många blir ett lagom mellanmål? Finns allt man behöver i kakorna eller behöver man kompletera med keso eller kvarg eller nått?

  Svar:
  Det beror alldeles på ur mycket du har ätit övre delen av dagen, om du ska träna, eller äta något snart igen. Lyssna på din kropp – är den fortfarande hungrig är det ett sätt att tala om att den behöver mer energi och då kan du behöva ta två!
  Emma Barremyr
 2. Teresia

  Ser mumsiga ut!

  Går det att använda typ rapsolja istället?

  Svar:
  Jag skulle nog satsa på smör istället för rapsolja 🙂
  Emma Barremyr
 3. Anonym

  Går kakorna bra att frysa? Om inte, hur länge klarar dom sig i kylskåp/rumstemp.?

  Svar:
  Kakorna går utmärkt att frysa, jag har dem alltid i frysen och tar fram dag efter dag och har dem i en burk i väskan för att kunna plocka fram när jag blir hungrig eller sugen 🙂
  Emma Barremyr
 4. Tea

  Hej jag måste bara säga att jag verkligen älskar din blogg! Jag blir alltid så inspirerad när jag kikar in (flera gånger om dagen…) och när du skrev om din veckolånga vandring satt jag som klistrad och läste, önskade verkligen att det var jag.

  Dina recept är alltid roliga och jag tycker det är fenomenalt att de alltid är så hälsosamma! Dock har jag två frågor;

  1. Jag har fått för mig att du utbildar dig till PT, stämmer det? Isf hur lång är utbildningen, vilka krav ställs på egen träning ochvilka färkunskaper behövs? Jag är bara 14 men jag är väldigt imtresserad av träning och PT känns verkligen som någontung jag skulle vilja arbeta med i framtiden!

  2. Finms det något vanligt alternativ till kokosolja? Mina föräldrar är rädda att jag ska bli fixerad vid min vikt och vill inte att jag ska hålla på med för mycket som är hälsoinspirerat, de förstår inte att träning och hälsa är det som hindrar mig från att gå över den nu tunna linjen till ätstörning.

  Hur som helst säger jag tack på förhand om du svarar på mina frågor, både du och din blogg är gryma! Kram <3

 5. linn

  var finns kokosolja att köpa? måste man köpa via nätet? tack 🙂

  Svar:
  kokosolja finns att köpa på hälsokosten, men även i välsorterade matbutiker som t.ex ica maxi. Du kan också beställa på nätet om du typ googlar på kokosolja 🙂
  Emma Barremyr
stats