Emma Barremyr

Kungsleden – Abisko till Nikkaloukta är avklarad!

Hej vänner ♥

Vi är tillbaka i Kiruna efter en fantastisk, underbar och härlig vecka på Kungsleden. 11 mil har vi sammanlagt vandrat på sex dagar och visst har det stundtals varit tungt och smärtsamt, kallt och blött, men vi har hela tiden haft varandra, peppat, hejat på och hjälpts åt! Vi har fått uppleva de högsta svenska fjällen i vindstilla solsken, värme, snöstorm, minusgrader, hällregn och dimma. det är väl det som kallas fjällväder, right? 🙂

Tanken var först att vi skulle vandrat ner till Kebenekaise från Abisko på fyra dagar, bestigit Kebenekaise på den femte dagen och sedan den sjätte vandrat från Kebenekaise till Nikkaloukta. Men på grund av en inflammerad hälsena och ett skadat knä sprack den planen och vi bestämde oss för att vänta med kebenekaise tills nästa år, och tur var väl det för den dagen vi planerat att gå upp drog en rejäl snöstorm in och de som hade försökt sig upp hade fått vända efter halva vägen. Bättre lycka bästa gång!

Igår kväll anlände vi till Kiruna efter sex dagar och fem nätter (varav tre i tält) med torkmat, utan dusch, rinnande vatten eller värme. Kan ni tänka er hur fantastiskt skönt det är att få ta en varm dusch, gå ut och äta en god middag, dricka ett glas rött och sedan lägga sig i en mjuk säng och sova gott för att sedan gå upp och äta en stor hotellfrukost efter dessa dagar och nätter? Det var vad vi gjorde, och jag lovar att ingen gång har duschen varit så underbar, maten så god och sängen så skön! Att utsätta sig för de utmaningar vi gjort i veckan har gjort oss starkare både fysiskt och psykiskt och samtidigt gjort oss påminda om hur bra vi har det och tacksamheten för vad jag har här i livet är större än någonsin!

Det är med lyckliga själar, trötta kroppar och aningen solbrända och rosiga kinder vi nu beger oss hemåt till Värmland. Jag kommer berätta mer ingående om varje dag på äventyret, skriva ett inlägg om maten och ge er lite tips om ni är intresserade de kommande dagarna?! Idag är det bara en enda lång resdag så jag återkommer igen imorgon!

Hoppas att allt är bra med er och att ni står ut med att det är lite tomt på inlägg här just nu 🙂

Hela vandringen har varit så otroligt vacker och fridfull. Att få vara i naturen på det här sättet, helt okontaktbar har skapat ett inre lugn som jag är väldigt tillfreds med. Bilderna ger ingen rättvisa, men ni ska ändå få se endel. Idag bjuder jag på två iphonebilder!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Wow! Välkommen till civilisationen! Ser fram emot att få läsa om ert äventyr!

    Svar:
    Tack, skönt att komma hem efter en sån resa faktiskt! Det är ett äventyr att vara där, men allt blir mycket bättre än vanligt när man kommer hem 😀
    Emma Barremyr
stats