Emma Barremyr

Maten och vandingen

Hej vänner ♥
 
Jag tänkte dela med mig av och visa er hur vår matsedel ser ut nu under vandingsveckan. Som ni vet så har jag och Pelle förberett och torkat all mat som vi ska äta under vandingen hemma innan avfärd. Detta för att få så näringrik, mättande och god mat som möjligt. Torkningslistan var lång innan vi satte igång – potatis, morötter, palsternacka, sötpotatis, paptika, aubergine, lök, tomater, banan, jordgubbar, kiwi, mango, ägg, lax, köttsfärs, kyckling, parmaskinka mm. Nu ska det bli spännande att få laga till maten och njuta av den i naturen! 
 
Onsdag
*Lunch: kolbulle med bacon
*Middag: köttfärssås och pasta
 
Torsdag
*Lunch: pestopizza med parmaskinka
*Middag: laxgryta och quinoa
 
Fredag
*Lunch: soppa med köttfärs
*Middag: svamprisotto
 
Lördag
*Lunch: pasta och skinksås
*Middag: kycklinggryta och ris, äppelpaj till efterrätt
 
Söndag
*Lunch: omelett med svamp och tomater
*Middag: fiskrisotto med saffran
 
Måndag
*Lunch: linssoppa
*Middag: quinoa- och köttfärssfräs
 
Frukosten består av havregrynsgröt med linfrön, nötter, torkad frukt och torrmjölk, knäckebröd/riskakor med smör och hårdost/hemgjort nötsmör/torkat kött samt några koppar te med torrmjölk.
Mellanmålen betår av torkad frukt, nötter, russin, mörk choklad, riskakor/knäckebröd med smör och hårdost/hemgjort nötsmör/torkat kött.
 
 
Bjuder på en picknickbild från vandringen i Alperna förra sommaren!
 
Hoppas att ni får en fin dag mina vänner 
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Rebecca

    ett tips på pålägg är olika sorters ost på tub 🙂

    Svar:
    Tack för tipset! Vi tog med en vanlig lagrad ost och det funkade utmärkt det också 😀
    Emma Barremyr
stats