Emma Barremyr

Nyttig, krämig och snabb kladdkaka

Gokväll kära vänner

Ännu en arbetsdag är över och jag har gått och längtat efter kvällen hela dagen. Nu är jag hemkommen och nedsjunken i soffan med en nyttig kladdkaka – till det jordgubbar och turkisk yoghurt! På tv:n är det So you think you can dance och jag måste väl erkänna att det är anledningen till varför jag längtat så mycket till ikväll. Det finns inte mycket som roar mig på tv:n. Jag brukar för det mesta titta på Nyheterna och Nyhetsmorgon. Råkar det vara Per Morberg, Halv åtta hos mig eller Sveriges mästerkock (matglad tjej) tittar jag gärna på det också, men annars är jag mest uttråkad av att se på tv och orkar inte riktigt sitta still. Men att se personer dansa och förmedla känslor genom dans är något som jag fullkomligt älskar. Så därför kommer jag sitta bänkad framför tv:n varje onsdag i sommar 🙂

 

Myset i tvsoffan är alltså nyttig och snabb kladdkaka (som jag hittade på Sofies blogg) serverad med jordgubbar och turkisk yoghurt. Av någon anledning blev den riktigt, riktigt kladdig idag, så blev det inte förra gången, men den var lika god för det 🙂

 

 
Nyttig, snabb och krämig kladdkaka (1 person): blanda ihop 2 msk kakao, 3 msk mandelmjöl, en nypa salt, 1 krm vaniljpulver, 1/4 tsk bakpulver, 1-2 matskedar sötning (jag hade honung) med 1 msk smält kokosolja och 3 msk mjölk i en liten skål. Ställ in i micron och micra på högsta effekt i 1 minut. Ta ut och servera, med vispad grädde/turkiskt yoghurt, bär eller frukt! Detta recept MÅSTE testas av alla chokladälskare!!!
 
Egentligen ska det vara kaffepulver i också, men det uteslöt jag eftersom jag inte gillar kaffe!
 
Hoppas att ni har en trevlig kväll
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Frida

  ÅÅ jag som letat efter nyttigare kladdkakor så länge nu och alla har smakat dåligt.. Men denna va ju bara så god 😀

  Svar:
  Vad roligt att du gillade det 😀
  Emma Barremyr
 2. emma

  Om man inte har kokosolja eller mandelmjöl, kan man ha något annat då istället? 🙂

  Svar:
  Om du har mandlar kan du mixa det till ett "mjöl". Andra nötter funkar också! Kokosoljan kan bytas ut mot smör skulle jag tro 🙂
  Emma Barremyr
stats