Emma Barremyr

Måndag – stekt lax och gräddmos

Hej vänner

Gymmet stod på schemat efter skolan idag. Så efter ett mellanmål bestående av nötter och en apelsin traskade vi iväg på ett pass. Idag blev det ben för min del och i skrivande stund är jag helt slut i mina stackars muskler i min underkropp. En känsla som jag älskar!

Nu har vi precis fått i oss middagen och sett ett avsnitt av Planet Earth. Älskar dessa dokumentärfilmer, så fantastiskt gjorda! Dagens middag blev iallafall ett ihopplock av det som fanns kvar i kyl och frys nu innan vi åker hem på jullov. Eftersom jag bara hade grädde och ingen mjölk gjorde jag moset på grädde, och det blev fantstiskt gott!

Ingredienser:
2 fiskfileér
8 potatisar
2 dl matgrädde
salt och peppar
citronpeppar
citronsaft
smör

Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och kicka i smör, salta och peppra. Mosa runt det och mixa lite, häll sedan på grädden och mixa till ett slätt mos. Fisken stekte jag i smör, kryddade med citronpeppar, citronsaft och lite salt. Självklart serverades det men en god sallad!

Nu är matlistaveckan över. Skulle vara kul att få lite respons på vad ni tyckte om det? 🙂 Om ni är många som gillar det kan jag ju köra det fler gånger. Som sagt så blev den här veckan mycket ”husmanskort” men vi äter också mycket annat i det här hemmet och jag är bara glad om jag får dela med mig av den goda maten! Så vad säger ni? Mer recept på mat?

Nu ska jag sätta mig med lite plugg. Inte jullov riktigt än tyvärr!

Puss / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linnea

    Det är jättebra att få lite inspiration på mat när fantasin tryter 🙂 & allt du gör ser så gott ut 😉 Så jag röstar helt klart på en fortsättning!

stats