Emma Barremyr

Torsdag – köttfärslimpa med oliver, pressad potatis och gräddsås

Hej

Dagens middag var riktigt smaskig. Jag älskar det här receptet på köttfärslimpan!

Ingredienser:
400 g köttfärs
2 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
1/2 riven gul lök
1 tsk salt
peppar
1 tsk timjan
10-15 skivade gröna oliver

Låt ströbrödet svälla tillsammans med 1 dl mjölk. Tillsätt lök och kryddor och blanda väl. Rör ned färsen och resten av mjölken och blanda sedan i de skivade oliverna och forma smeten till en limpa som läggs i en smörad ungsfast form. Stek i 175-200 grader i en timme.

Gräddsås:
Hacka och stek en halv gul lök i smör. Ta ut limpan ur ugnen och häll på spadet och tillsätt ett par dl grädde och en skvätt soja. Krydda med timjan och lite vitpeppar.

Servera köttfärslimpan med pressad potatis, såsen och en god sallad!

Kram / Emma

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats