Emma Barremyr

Morgonrutiner

Hej vänner ♥

Det här med att skapa morgonrutiner har varit otroligt viktigt för mig i och med att jag har eget företag och även jobbar hemifrån. I höstas och tidigare gick jag ofta direkt från sängen till datorn och körde igång med dagens jobb innan jag knappt vaknat. Jag kunde sedan lätt sitta där ända fram till kvällen med ett fåtal pauser för matintag. Eftersom jag var sjuk nästan hela hösten (drogs med en äckligt långvarig förkylning) blev det inte någon träning och mina dagar blev då inte mycket annat än jobb.

Det här förstår ju vem som helst att det inte är hållbart, men eftersom jag jobbar med något som är så roligt är det faktiskt otroligt svårt att INTE jobba!

Jag var såklart tvungen att ändra på den här rutinen, för egentligen var det där inget som jag mådde så bra av, varken i kroppen eller knoppen. Jag började ju prioritera jobbet före mig själv och gjorde då inte alls ett lika bra jobb som tidigare. Under våren har jag därför jobbat fram ett gäng morgonrutiner som jag trivs så himla bra med och som gör att jag alltid får en bra start på dagen!

Det är ju så viktigt, det här med hur vi startar dagen!

 

Såhär ser mina morgonrutiner ut numera:

 

MORGONDRINK

Den där morgondrinken har jag druckit länge, och just nu är det Renée Voltaires Green Detox <– (klick) med chlorella, vetegräs och ingefära som är favoriten. Jag äskar att det är lite sting i den, det tar liksom bort grässmaken och känns som att det boostar lite extra. Jag blandar pulvret med vatten och sveper, inget komplicerat här inte 🙂

 

IMG_0006

 

MORGONPROMENAD

Efter att ha svept min morgondrink går jag mer eller mindre alltid en morgonpromenad nu för tiden. Det ger så mycket extra till hela dagen att få komma ut en sväng! Eftersom jag inte går iväg till en arbetsplats (är ju inte i gymmet alla dagar i veckan), blir det här en känsla av att jag faktiskt lämnar hemmet för att gå ”till jobbet”.

Och så fantastisk den där morgonpromenaden är på alla sätt! Både jag och världen vaknar till liv!

Jag gillar’t 🙂

 

IMG_4675

 

FRUKOST

När jag kommer hem lagar jag alltid en god frukost som jag sitter och njuter av länge framför Nyhetsmorgon. Varför stressa liksom när jag allt som oftast har tiden att faktiskt sitta en stund i lugn och ro? Här kan jag sitta och le som ett fån! En god frukost med en stor kopp kaffe, att det kan ge så mycket lycka och välmående 😀

 

IMG_6261

Bild från när jag och Beatrice hade frukostdejt sist!

 

DAILY GREATNESS JOURNAL

Den här boken kan vara det allra käraste jag har just nu och den har hjälpt mig så mycket! Jag fick den i födelsedagspresent och har skrivit i den varje dag sedan dess. Den handlar om personlig utveckling och är en hjälpbok till att göra varje dag speciell och värdefull. Det är jag och ingen annan som skapar förutsättningarna för ett bra liv för mig, och detta hjälper den mig med! Jag lägger alltid minst 10-15 minuter att skriva i den på morgonen!

 

IMG_6535

 

När dessa fyra saker är avklarade är jag sedan redo för att möta arbetsdagen, för det mesta med ett leende på läpparna, ett inre lugn och en pigg alert hjärna tack vare att jag gett mig själv de bästa förutsättningarna för en bra start på dagen!

 

Hur är dina morgonrutiner?

Får de dig att må bra eller behöver du skapa något nytt för att må bättre?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia Persson

    Jag har fått allt bättre morgonrutiner och mycket att det har att göra med att jag gjorde en utrensning på 9 dagar som kallas C9 (ingen detox) som är baserad på Aloe Vera. Alla information man behöver finns i ett häfte som medföljer, där matschema och träningsalternativ enkelt står. Jag blev mycket piggare, förlorade mitt stora sötsug, går alltid på en morgonpromenad och har kunnat få en mer balanserad kost. Jag skulle absolut rekommendera att man gör någon slags kickstart, där man gör en utrensning av kroppens gifter och slaggprodukter rensas ut. 🙂

stats