Emma Barremyr

Veckans övning – armhävning mot bänk

Hej ♥

Förra veckan stod vi i jägarvila!

Idag är det dags att jobba med bröst, armar och bål – i en armhävning mot bänk!

Precis som vanligt kan ni utföra övningen både hemma, utomhus eller på gymmet! Där du är finns träningen, kom ihåg det! Självklart kan armhävningen utföras på marken också, men då blir den tyngre, så det här är alltså en lättare variant.

Bålen jobbar mycket i den här övningen när du jobbar med att hålla kroppen i en rak linje. Tänk att du ska dra in naveln mot ryggraden och liksom ”krama” hela ryggraden med musklerna. Kan du hitta den känslan har du en aktiv och bra core! Håll den 😀

Nu kör vi!

DSC_9538 DSC_9539

FotoCaroline Dahlén

 

Placera armarna lite bredare än axelbrett isär. Spänn mage och rumpa så att ryggen hela tiden är i linje med resten av kroppen. Sänk långsamt kroppen nedåt och pressa tillbaka, utan att böja i höften. Tänk även på att hålla nacken rak genom hela övningen.

 

Tyngre? Kör armhävningen på golvet.

Lättare? Kör den mot t.ex. en vägg eller något att högt material. Desto lättare armhävning du vill ha desto högre ”bänk” behöver du.

 

Tips:

– Kör den som en tabataintervall under löppasset/ promenaden
– Lägg in den i en cirkel tillsammans med andra övningar
– Jobba i t.ex. 1 min, vila 15 sek, upprepa 3-5 gånger

 

Hejaheja!!!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Hej Emma!
    På tal om armhävningar har jag en fråga kring det! Ibland när jag gör armhävningar låter det som något knäcks (ungefär som när någon knäcker fingrarna), tror att det är någonstans i bröstmuskulaturen men är inte säker. Vet du om det är det normalt och vad kan det bero på?

    1. Emma

      Muskulaturen ”knäcker” nog inte på dig 😉 Men det kan nog vara bröstbenet eller i axeln kanske? Vet faktiskt inte vad det kan bero på, men om det gör ont borde du kolla upp det hos sjukgymnast!

stats