Emma Barremyr

Underbara nutellafudge

Hej vänner ♥

Nu ni ska ni få smaka på riktiga godbitar – hälsosamma nutellafudge ♥

Det här blev ett bra experiment och därför vill jag dela det med er. De här hälsosamma nutellafudgen passar utmärkt till årets julbord – såklart tillsammans med gammal hederlig knäck, polkagrisar, gräddkola och paradisasken. Bara för att det dyker upp en del nyttiga godsaker betyder det INTE att jag utesluter det ”riktiga” julgodiset som finns där varje år. T.ex. så kommer jag även göra de här goda pepparkaksknäcken <– (klick). Wiieee!

Men nu skulle vi inte prata annat julgodis, utan vi skulle prata om de här sega härliga fudgen med underbar choklad- och hasselnötssmak. De är perfekta att flocka fram till fikat och smakar riktigt bra tillsammans med en kopp kaffe. Trots att de kommer direkt från frysen så har de fortfarande en krämig konsistens, men de smakar allra bäst om de får ligga framme och tina några minuter.

De funkar även utmärkt för dig som är vegan och för er som vill äta ”cleant” innehåller de inga konstigheter. Dadlarna gör de himla söta och goda!

Enda minuset? Jo det tog slut alldeles för fort!

 

IMG_7117

IMG_7110

 

Ingredienser:

  • 1 dl nutella <– (klicka för recept på min hemmagjorda)
  • 2 msk kokossmör
  • 2 msk kokosolja
  • 10 dadlar
  • En nypa havssalt

Lägg dadlarna i blöt i några timmar och mixa sedan ihop alla ingredienser till en krämig massa som du sedan häller upp i en form och ställer in i frysen (vill man kan man även smälta mörk choklad och smeta ut ovanpå kakan). När kakan stelnat lite plockar du ut den och skär lagom stora fudge som du sedan förvarar i frysen och tar fram när det är dags att äta.

Ps. om du inte har hemgjord nutella kan ta vanligt hasselnötssmör och tillsätta lagom mängd kakao i smeten istället.

 

IMG_7111

 

OBS! BEROENDEFRAMKALLANDE! 🙂

Bara en liten varning! Annars hoppas jag att det ska smaka!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Hej!

    Jag vet inte vad jag gör för fel med mina för de ”skiktar sig”, alltså att fettet lägger sig ovanpå och visst blir de goda ändå men de går inte att göra rutor av och skära för att de är för lösa och flottiga. Vad gör jag för fel? Är det för mycket kokosolja?
    Tack för en bra sida!

    Vänligen Maria

    1. Emma

      Hej! Jag vet faktiskt inte, men det låter ju som det är lite för mycket olja, testa ,ed mindre och se om det blir bättre 🙂

    1. Emma

      Går gör det alltid, men det kommer inte bli samma varken smakmässigt eller i konsistensen, men det betyder inte att det inte blir gott 🙂

  2. Emelie

    Vad är skillnaden på kokossmör och kokosolja (förutom att ena är flytande då)? Kan man byta ut kokossmöret mot något annat? 🙂

stats