Emma Barremyr

Pepparkaksgranola

Hej vänner ♥

I tisdags spred sig doften av jul i min lägenhet när pepparkaksgranolan gräddades i ugnen! Det är en ljuvlig doft som sprider härliga julkänslor i höstmörkret! Tänk att julen är så nära nu 🙂

Gillar ni pepparkakor? I så fall tror jag att ni kommer gilla min pepparkaksgranola också!

Mmmm, så gott! Den blev precis sådär krispig som jag ville ha den med lagom stark pepparkakssmak och passar utmärkt till det mesta! Som jag nämnt förut använder jag granola till lite allt möjligt, t.ex. som godis/ snack eller som topping på gröten, pannkakorna, kvargen, yoghurten, smoothien eller keson! Den bidrar med god smak och härligt krisp 🙂

img_6615 img_6611

 

Ingredienser:

  •  2 dl havrekärnor
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl quinoapuffar
  • 2 msk linfrö
  • 1 dl hackad mandel
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 2 små kravbananer
  • 1/2 dl äggvita
  • 1/2 dl pepparkakssmör
  • Salt och kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser utom salt och kanel i en bunke. Vispa ihop banan, äggvita och pepparkakssmör och blanda sedan ihop med de torra ingredienserna. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, pudra över kanel och lite salt, grädda i ungefär 20 minuter. Ta ut och rör om var femte minut. Låt sedan svalna och förvara sedan i en burk.

 

img_6616 img_6621

 

Slurp sa det så var den slut!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats